189
|

Αυστρία: Γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε 95 αγόρια ασθενείς του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 13:39

Αυστρία: Γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε 95 αγόρια ασθενείς του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 13:39

Ενας 55χρονος γιατρός στη βόρεια Αυστρία κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 ανήλικους ασθενείς, όλοι τους αγόρια, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία της πόλης Βελς έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών.

Ο γιατρός, που ήταν ουρολόγος, εξασφάλιζε τη σιωπή των θυμάτων του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, λέγοντάς τους ότι η κίνησή του βασιζόταν σε μια ιατρική πρακτική, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά, η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού, τον Ιανουάριο. Από τότε, ο γιατρός βρίσκεται υπό κράτηση. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και συνεχίστηκε έως το 2019, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανωνυμία των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», ανέφεραν τα αυστριακά ΜΜΕ.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης έως και 15 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...