260
Η Κέιτ Μπλάνσετ, εντυπωσιακή και με καστανά μαλλιά, στα βραβεία BAFTA, τον περασμένο Φεβρουάριο | EPA

Αυστραλία: Σειρά για τα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών ετοιμάζει η Κέιτ Μπλάνσετ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 12:37
Η Κέιτ Μπλάνσετ, εντυπωσιακή και με καστανά μαλλιά, στα βραβεία BAFTA, τον περασμένο Φεβρουάριο
|EPA

Αυστραλία: Σειρά για τα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών ετοιμάζει η Κέιτ Μπλάνσετ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 12:37

Την ιστορία των στρατοπέδων κράτησης προσφύγων και μεταναστών στην Αυστραλία πραγματεύεται μία νέα σειρά με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Την ιδέα για τη σειρά με τίτλο «Stateless» (Χωρίς πατρίδα), είχε η ίδια η 50χρονη σταρ μαζί με δύο γνωστούς σεναριογράφους της χώρας της, ενώ θα αναλάβει και μέρος της παραγωγής μαζί με τον σύζυγό της,  Αντριου Απτον, σκηνοθέτη και συγγραφέα θεατρικών έργων.

Στη σειρά έξι επεισοδίων, που θα αρχίσει να γυρίζεται τον Ιούνιο, πρωταγωνιστούν τέσσερις βασικοί χαρακτήρες: μία αεροσυνοδός που δραπετεύει από μία αίρεση, ένας αφγανός πρόσφυγας, ένας απογοητευμένος αυστραλός πατέρας και ένας γραφειοκράτης της αυστραλιανής κυβέρνησης, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο. Οι πορείες όλων διασταυρώνονται σε ένα από τα στρατόπεδα κράτησης στην έρημο.

Αρκετοί από τους ηθοποιούς και τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς έχουν εμπειρία στο Χόλιγουντ και την τηλεόραση.

Παρόλο που η ιστορία διαδραματίζεται στην Αυστραλία, η Μπλάνσετ τονίζει ότι τα θέματα που πραγματεύεται είναι παγκόσμια και κρίσιμα στην εποχή μας: «Η επιθυμία για προσωπική ελευθερία, η ανάγκη της κοινωνικής σταθερότητας, μία αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και οι πολύ σοβαρές συνέπειες που έχει αυτό στις ζωές μας».

Ο Τόνι Αϊρς, ένας από τους δημιουργούς της σειράς, προσθέτει: «Η σειρά θέτει ένα από τα πιο επιτακτικά ερωτήματα της εποχής μας: Πώς διατηρούμε ως έθνος τον έλεγχο των συνόρων μας, χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά μας;».

«Θέλαμε να πούμε την ιστορία των στρατοπέδων κράτησης στο έδαφος της Αυστραλίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όχι μόνο αυτή των κρατούντων, αλλά και άλλων ανθρώπων, όπως του γραφειοκράτη που διαμορφώνει τους νόμους στην Καμπέρα», λέει ο ίδιος.

Η σειρά θα προβληθεί στην Αυστραλία, το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...