274
Ενα από τα drone της εταιρείας που θα αρχίσουν τις διανομές | YouTube

Αυστραλία: Ετοιμα να πιάσουν δουλειά τα drone-διανομείς της Google

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:35
Ενα από τα drone της εταιρείας που θα αρχίσουν τις διανομές
|YouTube

Αυστραλία: Ετοιμα να πιάσουν δουλειά τα drone-διανομείς της Google

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:35

Η Google ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα, τη λειτουργία της πρώτης στον κόσμο εμπορικής υπηρεσίας αερομεταφοράς για καταναλωτές μέσω drone.

Η υπηρεσία, που ονομάζεται «Project Wing» («Σχέδιο Φτερούγα»), θα μεταφέρει τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και άλλα εμπορεύματα απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών.

Την έγκριση έδωσε η αυστραλιανή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CASA), μετά από δοκιμές διάρκειας 18 μηνών που έκανε στο βόρειο τμήμα της Καμπέρας η Project Wing, θυγατρική της Alphabet, η οποία είναι με τη σειρά της η μητρική της Google. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών δεν υπήρξε κανένα ατύχημα.

Ηδη 12 τοπικές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει συμφωνία να διανέμουν τα προϊόντα στους πελάτες τους, από παγωτά, σοκολάτες και καφέδες έως ψωμί και εξοπλισμό γκολφ.

Εκπρόσωπος της CASA δήλωσε ότι το πράσινο φως δόθηκε, αφού εξετάστηκε στην πράξη η ασφάλεια των μεταφορικών drone, η αποτελεσματικότητα του συστήματος διαχείρισης των μετακινήσεων, καθώς επίσης η επάρκεια της εκπαίδευσης των χειριστών και συντηρητών των drone. Διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν καθόλου κίνδυνοι για τους ανθρώπους στο έδαφος, για τις ακίνητες ιδιοκτησίες ή για τα αεροπλάνα στον ουρανό».

Η έγκριση δόθηκε με αυστηρές προϋποθέσεις, γράφει ο Guardian, όπως ότι η υπηρεσία drone θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες της μέρας. Τα drone απαγορεύεται να περάσουν πάνω από μεγάλες οδικές αρτηρίες και πρέπει να κρατούν μια ελάχιστη απόσταση από τους ανθρώπους στο έδαφος.

Στη διάρκεια των δοκιμών υπήρξαν παράπονα από μερικούς κατοίκους για το θόρυβο που έκαναν, που ακουγόταν ακόμη και πίσω από διπλά τζάμια. Γι’ αυτό η Project Wing ανέπτυξε στη συνέχεια ένα πιο αθόρυβο τύπο drone.

Η νέα υπηρεσία αερομεταφοράς θα αρχίσει επίσημα τη λειτουργία της σε ορισμένα προάστια της Καμπέρας εντός ολίγων εβδομάδων, ενώ αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλα προάστια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...