248
Απολύμανση στην πόλη Γκουέρνικα, στη χώρα των Βάσκων | REUTERS/Vincent West

Αυξήθηκαν και πάλι οι νεκροί του κορονοϊού στην Ισπανία – 757 σε μια ημέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 13:42
Απολύμανση στην πόλη Γκουέρνικα, στη χώρα των Βάσκων
|REUTERS/Vincent West

Αυξήθηκαν και πάλι οι νεκροί του κορονοϊού στην Ισπανία – 757 σε μια ημέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 13:42

Την σκληρή αλήθεια των στατιστικών που δείχνουν ότι δεν είναι εύκολο να εξαλειφθούν από τη μία στιγμή στην άλλη οι απώλειες από τον κορονοϊό βιώνει η Ισπανία.

Για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη καταγράφεται μικρή αύξηση στον αριθμό των νεκρών που παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα εκατοντάδων νεκρών την ημέρα.

Η επιδημία προκάλεσε 757 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ισπανικό υπουργείο Υγείας, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 14.555, αν και παραμένει πιθανόν να υπάρχουν και πολλοί θάνατοι που δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη μέτρηση.

Την Τρίτη είχαν καταγραφεί 743 θάνατοι, τη Δευτέρα 637 θάνατοι και την Κυριακή 674.

Γράφημα από την El Pais με τον ημερήσιο αριθμό θανάτων από τις 24 Μαρτίου

Η El Pais σημειώνει ότι στα μισά της εβδομάδας δεν έχουμε πλέον την επίδραση του σαββατοκύριακου που τείνει να «μεταφέρει» θανάτους και επηρεάζει τους αριθμούς της Δευτέρας προς τα κάτω και της Τρίτης προς τα πάνω. Σε κάθε περίπτωση και οι ισπανοί ειδήμονες, όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, προειδοποιούν ότι η πτώση στον αριθμό των θανάτων δεν θα είναι συνεχόμενη, αλλά θα έχουμε πισωγυρίσματα.

Τα νέα κρούσματα της επιδημίας που καταγράφηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία ανέρχονται σε 6.180 (+4%), με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα να διαμορφώνεται στα 146.690 κρούσματα.

Από αυτό το στοιχείο προέρχεται η αχτίδα ελπίδας για τη χώρα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι πλέον πολύ χαμηλότερη από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας.