415
Με πληρότητα που αγγίζει το 100% φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά | Intimenews

Αυξημένη η έξοδος των Αθηναίων σε σχέση με πέρυσι

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 10:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2019 19:25
Με πληρότητα που αγγίζει το 100% φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά
|Intimenews

Αυξημένη η έξοδος των Αθηναίων σε σχέση με πέρυσι

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 10:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2019 19:25

Μαζική είναι η έξοδος των Αθηναίων, που ξεκίνησε την Μ. Πέμπτη και συνεχίζεται και σήμερα με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί της Μ. Παρασκευής, στα δύο εθνικά δίκτυα, ειδικά στην Αθηνών- Κορίνθου.

Μετά από αρκετά προβλήματα νωρίτερα, αργά το απόγευμα ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας.

Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το πρωί της Μ. Παρασκευής έως τις 4 το απόγευμα, πέρασαν από την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου 64.600 αυτοκίνητα και 46.00 από την Αθηνών-Λαμίας.

Την Μ. Πέμπτη, μέχρι τις 9 το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Αυξημένη ήταν επίσης η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, στα τρένα, αλλά και στο αεροδρόμιο.

Την Μ. Παρασκευή, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα, ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε. Τα περισσότερα πλοία έφυγαν γεμάτα.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος Σοφοκλής Φάτσιος, προστέθηκαν έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων. Η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα δρομολόγια να είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές ημέρες προς όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.

Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση των εκδρομέων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προχωρά σε τροποποίηση των δρομολογίων της. Για λεπτομέρειες το επιβατικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλέσει στο 14511.

Στο αεροδρόμιο

Αναφορικά με την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, την Μ. Πέμπτη προγραμματίστηκαν 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 ήταν έκτακτες και τσάρτερ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή προγραμματίστηκαν 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (έξι έκτακτες) και την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες).

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (τέσσερις έκτακτες) την Τρίτη 546 (οκτώ έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί φέτος, είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.