262
Πολίτες στο Παρίσι διαμαρτύρονται για τρίτο Σαββατοκύριακο για τα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν που αφορούν στον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού | REUTERS /Benoit Tessier

Νέες διαδηλώσεις για τα πιστοποιητικά ανοσίας στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 15:07
Πολίτες στο Παρίσι διαμαρτύρονται για τρίτο Σαββατοκύριακο για τα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν που αφορούν στον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού
|REUTERS /Benoit Tessier

Νέες διαδηλώσεις για τα πιστοποιητικά ανοσίας στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 15:07

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι το Σάββατο στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις, ενάντια στην κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19, όπως γράφει ο Guardian.

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και όπως είναι αναμενόμενο θα απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Παρίσι, οι διαδηλωτές ήταν τόσο επιθετικοί, που τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.

Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας, την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Δημιουργούμε μια κοινωνία που χωρίζεται στα δύο και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.

Οσοι επιθυμούν να επισκεφθούν μουσεία, κινηματογράφους ή πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό ανοσίας που να αποδεικνύει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, είτε έχουν νοσήσει και αναρρώσει ή ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 14.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασαλία, στη Λιόν, στο Μονπελιέ, στη Νάντη και στην Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Οχι στο πιστοποιητικό».

Πάντως, μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...