329
|

Ιστορικό πρωτοσέλιδο των New York Times αφιερωμένο στους νεκρούς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 11:59

Ιστορικό πρωτοσέλιδο των New York Times αφιερωμένο στους νεκρούς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 11:59

Με τα ονόματα 1.000 θυμάτων του κορονοϊού και τίτλο: «Κοντά στους 100.000 νεκρούς οι ΗΠΑ – Μία ανυπολόγιστη απώλεια», κυκλοφόρησε το πρωτοσέλιδο των κυριακάτικων New York Times.

Τα ονόματα καλύπτουν ολόκληρη την πρώτη σελίδα και δίπλα τους υπάρχει μία μικρή φράση αντιπροσωπευτική του κάθε νεκρού.

«Αυτοί οι 1.000 άνθρωποι εδώ δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόλις 1% του συνόλου. Κανένας τους δεν ήταν ένας απλός αριθμός», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας την πρώτη σελίδα της, που καλύπτεται ολόκληρη από ένα πυκνογραμμένο κείμενο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 97.048 θανάτους και 1.621.658 κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το Σάββατο.

Χθες, η χώρα κατέγραψε άλλους 1.127 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Είναι θέμα λίγων ημερών να ξεπεραστεί το όριο των 100 χιλιάδων νεκρών.

Το ιστορικό πρωτοσέλιδο

Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα σημειώνει πού υπέκυψε από τη νόσο Covid-19, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» ή η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».

Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».

«Ηθελα κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε», εξήγησε ο Μαρκ Λέισι, διευθυντής εσωτερικών θεμάτων της εφημερίδας.

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ, επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ και σύζυγος της Κελιάν Κόνγουεϊ, συμβούλου του Λευκού Οίκου, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας των New York Times δίπλα σε μια φωτογραφία του Τραμπ να παίζει γκολφ το Σάββατο, στη λέσχη του στη Βιρτζίνια.