214
Ενας Ταλιμπάν στέκεται φρουρός μπροστά στο τέμενος των Σιιτών, όπου σημειώθηκε έκρηξη την Παρασκευή | EPA/STRINGER

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση σε υπαίθρια αγορά της Ναγκαχάρ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 14:52
Ενας Ταλιμπάν στέκεται φρουρός μπροστά στο τέμενος των Σιιτών, όπου σημειώθηκε έκρηξη την Παρασκευή
|EPA/STRINGER

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη επίθεση σε υπαίθρια αγορά της Ναγκαχάρ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 14:52

Η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά της επαρχίας Ναγκαχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν είπαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν μόνο 10 τραυματίες.

«Η UNAMA καταδικάζει την επίθεση σήμερα το πρωί σε μια κατάμεστη αγορά στην επαρχία Ναγκαχάρ, που προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων – ανάμεσά τους και κάποια παιδιά», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η αποστολή.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που βάζουν στο στόχαστρο αμάχους σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, πρέπει να σταματήσουν άμεσα», πρόσθεσε.

Ο Κουριάσι Μπαντλούν, υπεύθυνος μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών για τη Ναγκαχάρ στην κυβέρνηση των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε μια έκρηξη, αλλά είπε ότι δεν ήταν σαφής ο στόχος.

«Επιβεβαιώνουμε 10 τραυματίες, δεν επιβεβαιώνουμε νεκρούς», είπε.

Από τον Αύγουστο που ανέλαβαν την εξουσία, οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν αυξήσει την ασφάλεια στη χώρα και ότι έχουν απομακρύνει τις απειλές από ενόπλους παρότι διεθνείς αξιωματούχοι και αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος από την ένοπλη δράση παραμένει.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα, από την Παρασκευή πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα φονικές εκρήξεις, ανάμεσά τους και μια σε σιιτικό τέμενος, με δύο νεκρούς, στην Καμπούλ, προκαλώντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την πρόσφατη έξαρση βίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...