325
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου (στο μέσο της φωτογραφίας) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, σχετικά με την κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Αφγανή η γυναίκα που απανθρακώθηκε στη Μόρια – καμία ένδειξη εμπρησμού

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 16:15
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου (στο μέσο της φωτογραφίας) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, σχετικά με την κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Αφγανή η γυναίκα που απανθρακώθηκε στη Μόρια – καμία ένδειξη εμπρησμού

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 16:15

Σε γυναίκα αφγανικής καταγωγής ανήκει η απανθρακωμένη σορός που μεταφέρθηκε τη νύχτα της Κυριακής από τον καταυλισμό της Μόριας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπως ανακοινώθηκε επισήμως στη συνέντευξη Τύπου για την πυρκαγιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων/μεταναστών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, η γυναίκα ζούσε στο κοντέινερ (που τυλίχθηκε στις φλόγες) μαζί με άλλους 11 ομοεθνείς της  (τρία ζευγάρια και έξι παιδιά).

Πέραν αυτής, δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, διευκρίνισε ο υφυπουργός με αφορμή τις φήμες ότι αγνοούνται τα δύο παιδιά της θανούσης.

«Στο σύνολό τους, όλοι οι κάτοικοι των οκτώ συνολικά καμένων οικίσκων είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ενώ όπως ενημέρωσε, από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού.

Η μοιραία φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο που χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

Εξού και η ενόχληση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τις αναφορές συνδικαλιστών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τα αίτια της πυρκαγιάς (σ.σ. έκαναν λόγο για εμπρησμό [περισσότερα εδώ] χωρίς ωστόσο οι εκτιμήσεις αυτές να βασίζονται σε συγκεκριμένα ευρήματα ή στοιχεία).

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πυρκαγιά, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ένας πυροσβέστης (όλοι καλά στην υγεία τους).

«Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας, όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών», κατέληξε ο κ. Οικονόμου, ανακοινώνοντας τη συμφωνία των 13 Περιφερειαρχών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...