Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας | ANT1/WebTV
Επικαιρότητα

Αδωνις για Συνέδριο Γονιμότητας: Απαράδεκτο το σποτ, αλλά το δημογραφικό είναι υπαρκτό πρόβλημα

Η βασική ιδεολογική διαφορά μεταξύ δεξιών και αριστερών είναι ότι οι αριστεροί λέτε ότι το δημογραφικό θα αντιμετωπιστεί από τους μετανάστες που είναι στην Ελλάδα και θέλουν να ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ οι δεξιοί λένε ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά, παρατήρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα στα ζευγάρια να κάνουν παιδιά ήταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή»
Protagon Team

Εκ των ομιλητών του Συνεδρίου Γονιμότητας που τελικά ακυρώθηκε υπό το βάρος της κατακραυγής για το προωθητικό σποτ (και όχι μόνο), ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας, στον ΑΝΤ1, τον σάλο που προκλήθηκε και τα «πυρά» που δέχθηκαν οι διοργανωτές του.

«Το σποτ ήταν απαράδεκτο και προκλητικό και δημιουργούσε αντιδράσεις και όλα αυτά. Αλλά το θέμα ως θέμα, το δημογραφικό, μας απασχολεί στην Ελλάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή μια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα απαράδεκτο σποτ, δεν θα μας απασχολεί το δημογραφικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να βρούμε λύση για αυτό», τόνισε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης για να εξηγήσει αναφορικά με τη δική του συμμετοχή:

«Οταν μου ζητήθηκε, είπα ότι θα πάω να μιλήσω, γιατί θεωρώ το δημογραφικό το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα στη χώρα. Η βασική ιδεολογική διαφορά μεταξύ δεξιών και αριστερών είναι αυτή: ότι οι αριστεροί λέτε ότι το δημογραφικό θα αντιμετωπιστεί από τους μετανάστες που είναι στην Ελλάδα και θέλουν να ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ οι δεξιοί λένε ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά».

«Η πρώτη σοβαρή κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα στην οικογένεια να κάνει παιδιά ήταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «και τότε ήταν και ο μακαριστός Χριστόδουλος, που είχε δώσει το επίδομα σε οικογένειες στη Θράκη, και τότε ήταν που άρχισαν να αυξάνονται οι γεννήσεις».

«Πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες, η κυβέρνησή μας και κάθε κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει τις οικογένειες να κάνουν παιδιά», ήταν το μήνυμα του υπουργού.

Οπως είπε, δεν ακύρωσε τη συμμετοχή του από την Κυριακή, όπως δεν το έκαναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι ομιλητές, καθώς, όπως ανέφερε, είχε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή και διαβεβαίωση ότι το συνέδριο θα αναβληθεί.

Οσον αφορά την τεχνητή γονιμοποίηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ΕΟΠΥΥ καλύπτει αρκετές δαπάνες και για την εξωσωματική γονιμοποίηση και για τη γέννα».

«Εάν με ρωτάτε, η πολιτική άποψή μου είναι πως το κράτος μας θα πρέπει να κόβει από αλλού και να δίνει οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια, ώστε να κάνουν παιδιά», κατέληξε στην αναφορά του για το δημογραφικό ο υπουργός Ανάπτυξης.