507
|

Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε ανοικτά καταστήματα σε όλη τη χώρα από Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 15:48

Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε ανοικτά καταστήματα σε όλη τη χώρα από Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 15:48

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν από Δευτέρα όλα τα καταστήματα, σε όλες τις περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σήμερα το «βαθύ κόκκινο». Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά να ακολουθήσει η εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι οι εισηγήσεις των ειδικών που καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, και για αυτό άλλωστε, ανακοινώθηκαν τα οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.

Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών, ξεκαθάρισε, προβαίνοντας παράλληλα στην εκτίμηση ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη.

Στο ερώτημα εξάλλου γιατί δόθηκε ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ κάτι τέτοιο αποφεύγεται για την εστίαση, ο υπουργός απάντησε ότι το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τα περί παράδοσης των λαϊκών στους ιδιώτες, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κινδυνεύει καμία υπάρχουσα άδεια. «Φτάνει η κομματική σπέκουλα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη συνέχεια για την πορεία των εμβολιασμών, και αφού επέκρινε τη διαχείριση του όλου θέματος απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων στις παραδόσεις, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα» για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Αδωνις Γεωργιάδης εξήρε τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη με την ανάρτησή του για το εμβόλιο της AstraZeneca. Σχολιάζοντας μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Φίλης χειρίστηκε το θέμα του εμβολιασμού του, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μία κρίσιμη στιγμή.

Οσον αφορά τα self tests, ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να συγχαρεί τους φαρμακοποιούς για τη στάση τους στη μάχη κατά της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της κοινωνίας και του κράτους, ενώ χαρακτήρισε ως γιγαντιαίων διαστάσεων εγχείρημα για το ελληνικό κράτος, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να προχωρήσουν άμεσα η προμήθεια και η διανομή των self tests.

Το «Sofagate» απόδειξη της πολιτισμικής απόστασης Τουρκίας – ΕΕ

Τέλος, ερωτηθείς για το «sofagate», o κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν καταδεικνύει την πολιτισμική απόσταση που έχει η Τουρκία από την ΕΕ.

«Οποιος δεν το βλέπει, είτε έχει μάτια και είναι τυφλός είτε έχει μάτια και κάνει πως δεν βλέπει», σχολίασε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο για να ξεφτιλίσει τις ιδέες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δεν διακρίνει άνδρα από γυναίκα και δεν υποτιμά τη θέση της γυναίκας». Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν ο τούρκος πρόεδρος θα είχε την ίδια συμπεριφορά αν στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν η Ανγκελα Μέρκελ.

Οπως είπε, η απόφαση του Ερντογάν να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού συμβολίζει τις βαθιές πεποιθήσεις του για τη θέση της γυναίκας και έκλεισε το σχόλιό του με την εκτίμηση ότι τέτοιου τύπου πολιτισμικές διαφορές καθιστούν παντελώς αδύνατη την προσέγγιση ΕΕ – Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...