336
| INTIMEnews

Αδωνις Γεωργιάδης: Ούτε στο Μπέργκαμο δεν είχαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 10:42
|INTIMEnews

Αδωνις Γεωργιάδης: Ούτε στο Μπέργκαμο δεν είχαμε υποχρεωτικό εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 10:42

Το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού (πέραν των υγειονομικών) απέκλεισε εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, παρά τις φωνές -όπως για παράδειμα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος- που προειδοποιούν για εκατόμβη νεκρών από την πανδημία αν δεν υπάρξει απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Καμιά ευρωπαϊκή χώρα αυτή την χρονική στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε ένα πλήρες απαγορευτικό και σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, πλην της Αυστρίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ακόμη και στην Ιταλία, τόνισε, η τραυματική εμπειρία στο Μπέργκαμο σόκαρε την κοινωνία, αλλά και την συσπείρωσε ως προς τον εμβολιασμό, ούτε και εκεί όμως, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρά μόνο στους υγειονομικούς.

Καπραβέλος: Υποχρεωτικός εμβολιασμός , αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών

Νωρίτερα πάντως, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, επέμεινε πως εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

Ηδη, είπε ο κ. Καπραβέλος, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη Χειρουργική και Παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία.

«Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια Εντατικής», περιέγραψε για την κατάσταση που ζουν στο «Παπανικολάου».

«Γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε», οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, «θα έχουμε εκατόμβη νεκρών».

ΠΟΥ: Ηρθε η ώρα να εξετάσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ρομπ Μπάτλερ, σε συνέντευξή του στο Sky News την Τετάρτη έκρινε ότι πλέον ίσως είναι η ώρα να αρχίσουμε να εξετάσουμε την εισαγωγή των υποχρεωτικών εμβολιασμών για την Covid-19.

«Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς», δήλωσε ο κ. Μπάτλερ και προέτρεψε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα περιορισμού του ιού, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη μπορεί να αυξηθεί κατά 500.000 κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...