217
| Youtube/ ΣΚΑΪ

Αδωνις: Δικαιολογημένη η αντίδραση των αστυνομικών στο Πέραμα – Ενθαρρυντική η συμπαράσταση του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 11:17
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Αδωνις: Δικαιολογημένη η αντίδραση των αστυνομικών στο Πέραμα – Ενθαρρυντική η συμπαράσταση του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 11:17

Απολύτως δικαιολογημένους χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τους χειρισμούς των αστυνομικών στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που για πρώτη φορά ύστερα από καιρό –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δείχνει τη συμπαράσταση του στην Αστυνομία.

«Το αυτοκίνητο που εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Επρεπε να το καταδιώξουν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ τι έγινε σωστά και τι όχι, θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία, η οποία ορθώς –σημείωσε– διετάχθη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εξάλλου πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι, όπως είπε, ήταν αδύνατον μέσα στη νύχτα να γνωρίζουν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν.

«Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος, θα είχαν σκοτωθεί και οι τρεις που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών (38 σφαίρες) δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης που σχολίασε και τα περί εντολής από το Κέντρο Επιχειρήσεων να σταματήσει η καταδίωξη – εντολή την οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν άκουσαν ποτέ οι αστυνομικοί.

Αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο, οφείλει να το καταδιώξει, παρατήρησε, εκφράζοντας παράλληλα σοβαρές αμφιβολίες ότι υπάρχει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που θα μπορούσε να δώσει μια τέτοια παράνομη –όπως τη χαρακτήρισε– εντολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...