262
Ελάχιστοι είναι αυτοί που φαίνονται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας | REUTERS/Marko Djurica

Αδιόρθωτοι! Λαϊκό προσκύνημα χωρίς μάσκες για τον πατριάρχη των Σέρβων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 16:08
Ελάχιστοι είναι αυτοί που φαίνονται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας
|REUTERS/Marko Djurica

Αδιόρθωτοι! Λαϊκό προσκύνημα χωρίς μάσκες για τον πατριάρχη των Σέρβων

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 16:08

Πριν από 20 ημέρες είχαμε δει τις εικόνες συνωστισμού στην κηδεία του μητροπολίτη στο Μαυροβούνιο, ο οποίος υπέκυψε στον κορονοϊό.

Δίπλά στη σορό του ήταν ο πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό – μάσκα ή αποστάσεις ασφαλείας – όπως εξάλλου δεν έπαιρνε και η πλειονότητα όσων ήταν στην κηδεία.

Ο 90χρονος Ειρηναίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, χτυπημένος και αυτός από τον κορονοϊό. Στο λαϊκό προσκύνημα για τον ίδιο βλέπουμε ακριβώς τις ίδιες εικόνες.

Η σορός του ιεράρχη εκτίθεται σε προσκύνημα στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Οι πιστοί από το μεσημέρι του Σαββάτου μπορούν να προσέρχονται στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Οι Αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Οι φωτογραφίες μάλλον δείχνουν το αντίθετο.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με τη συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 09:00 στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του Αγίου Σάββα.

Ο πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...