176
Οι πτήσεις αποφεύγουν πια τη Λευκορωσία (Belarus) | Twitter

«Αδειασε» ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας – Τι σχολίασε ο Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 18:40
Οι πτήσεις αποφεύγουν πια τη Λευκορωσία (Belarus)
|Twitter

«Αδειασε» ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας – Τι σχολίασε ο Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 18:40

Μια ματιά στις εφαρμογές που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις σε όλη την Ευρώπη δείχνει καθαρά ότι χθες και σήμερα υπάρχει πάνω από την ήπειρο μια «τρύπα».

Ελάχιστες πτήσεις είναι αυτές που περνούν πάνω από εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, έπειτα από το πρωτοφανές περιστατικό της «κρατικής αεροπειρατείας» που οδήγησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.

Χθες Δευτέρα ήλθε και η σύσταση από τους «27» της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αποφυγή των πτήσεων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, την οποία έσπευσαν να ακολουθήσουν πολλές δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες.

Αυτό αναδεικνύει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε tweet την Τρίτη. Με μόλις τέσσερις λέξεις, «Η Ευρώπη εν δράσει», και μια απεικόνιση από εφαρμογή δείχνει πώς τα αεροσκάφη αποφεύγουν να περνούν από τη Λευκορωσία.

Χθες η Σύνοδος Κορυφής κάλεσε όλους τους αερομεταφορείς που εδρεύουν στην ΕΕ να αποφεύγουν πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ακόμη καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα για να αποκλείσει τις πτήσεις λευκορωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ΕΕ και να αποτρέψει την πρόσβαση σε αεροδρόμια της ΕΕ πτήσεων που εκτελούνται από αυτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...