324
|

ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία: Στις Πανελλαδικές μπορείτε να πάτε

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 13:32

ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία: Στις Πανελλαδικές μπορείτε να πάτε

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 13:32

Την εξαίρεση από την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου των εκπαιδευτικών και όλων όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρεται, «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της αγωγής που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (σε μετατροπή της αρχικής απόφασης για στάση εργασίας), έτσι ώστε να να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι η στάση εργασίας στα λεωφορεία θα γίνει τελικά από τις 13.00 έως τις 17.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές.

Η υπουργός Παιδείας «ομολογεί την πολιτική ήττα της κυβέρνησης και προσπαθεί να απαγορεύσει και να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Οσο για το αίτημα της ΟΛΜΕ για την εξαίρεση των μελών της από την απεργία, το οποίο δεν είχε απαντηθεί, ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων:

«Η ΟΛΜΕ μπορεί πολύ εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή θελήσει, να ορίσει τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζόμενων για τα εξεταστικά κέντρα. Εμείς, στο μέτρο που μας αφορά, έχουμε ήδη ετοιμάσει έγγραφο που επέτρεπε στην ΟΛΜΕ να δώσει την άδεια με τη σειρά της στους εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Έγγραφο το οποίο μπλοκάρεται από την παράταξη η οποία έχει ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με την κυρία Κεραμέως».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ, η απεργία γίνεται γιατί «μετά από σχεδόν 100 χρόνια καταργείται το δικαίωμα στο 8ωρο, έχουμε μείωση της αμοιβής των υπερωριών, ουσιαστικά νέα υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης». «Ολα αυτά», υποστηριξε, «θα έχουν πολύ μεγάλη επίπτωση στο εισόδημα των εργαζομένων, θα αυξήσουν την ανεργία, θα αυξήσουν τα εργατικά ατυχήματα και θα προκαλέσουν ένα πλήγμα στη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...