275
Μόνο ο Ρίγκαν και ο Ομπάμα ήταν δημοφιλέστεροι από τον Μπάιντεν στις πρώτες 100 ημέρες τους στην προεδρία | Andrew Harnik/Pool via REUTERS

59% το «ναι» των Αμερικανών στον Μπάιντεν για τις πρώτες 100 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 12:25
Μόνο ο Ρίγκαν και ο Ομπάμα ήταν δημοφιλέστεροι από τον Μπάιντεν στις πρώτες 100 ημέρες τους στην προεδρία
|Andrew Harnik/Pool via REUTERS

59% το «ναι» των Αμερικανών στον Μπάιντεν για τις πρώτες 100 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 12:25

Εκατό ημέρες κοντεύουν από την ορκωμοσία του, και ο Τζο Μπάιντεν χαίρει της αποδοχής του 59% του αμερικανικού λαού, σύμφωνα με μια μεγάλη δημοσκόπηση.

Το ποσοστό του Ντόναλντ Τραμπ, στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της προεδρίας του, ήταν μόλις 39%, του Μπαράκ Ομπάμα 61%, του Τζορτζ Μπους του νεότερου 55% και του Ρόναλντ Ρίγκαν 67%.

Η μεγάλη επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος και το πακέτο ανακούφισης από την πανδημία, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, βοήθησαν στο υψηλό ποσοστό έγκρισης από τους ψηφοφόρους.

Πλέον, δεν θεωρείται ο κορονοϊός το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ, αλλά το Μεταναστευτικό και η κρίση στα σύνορα με το Μεξικό.

Το 47% των Αμερικανών βλέπει τον κορονοϊό ως μεγάλο πρόβλημα, σε σύγκριση με το 58%, τον Ιούνιο του 2020.

Το υψηλό κόστος της περίθαλψης και το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό ανησυχούν επίσης τους Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew, η οποία κάλυψε ένα μεγάλο εύρος ηλικιών, φυλών, εθνοτήτων, κομματικών προτιμήσεων, εκπαίδευσης κ.λπ.

Το 72% των συμμετεχόντων θεωρεί πολύ καλή ή εξαιρετική τη διαχείριση των εμβολιασμών και το 67% εγκρίνει το πακέτο ανακούφισης, ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών.

Το 44% βλέπει θετικά τη γενικότερη συμπεριφορά του αμερικανού προέδρου και το 27% αρνητικά, ενώ το 46% χαίρεται που ο Μπάιντεν έχει αλλάξει τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον οποίο έβλεπε αρνητικά το 55% των ψηφοφόρων το 2019 και το 2020.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα εσωτερικής πολιτικής, το 81% των Ρεπουμπλικάνων έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 93% των Δημοκρατικών θετική. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων που εγκρίνει την πολιτική Μπάιντεν είναι διψήφιο συγκριτικά με αυτό των Δημοκρατικών που ενέκριναν τους νόμους και τα μέτρα του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...