250
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης | Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι αντιφάσεις του Κουβέλη: «Δεν έγιναν λάθη – αλλά το Μάτι μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς»

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 10:51
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης
|Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι αντιφάσεις του Κουβέλη: «Δεν έγιναν λάθη – αλλά το Μάτι μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς»

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 10:51

«Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός προφανέστατα αφορά και τη συγγνώμη του». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναλάβει προσωπικά την υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα. Μόλις την Τρίτη ο κ. Κουβέλης έλεγε ότι είναι «αδιανόητο» να γνώριζε ο κ. Τσίπρας για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης-παρωδία της 23ης Ιουλίου, τώρα επανέλαβε ότι «δεν έχουν υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα λάθη».

Σε δηλώσεις του στον Ant1 την Πέμπτη, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ωστόσο ότι «άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς». Από τη στιγμή που είχαμε τουλάχιστον 85 νεκρούς, δεν έγιναν στρατηγικά λάθη;

Στον κόσμο του κ. Κουβέλη όλα ισχύουν, ακόμα και αν είναι αντικρουόμενα. Ο ίδιος υποστήριξε εξάλλου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, «προφανέστατα» αφορά στη συγγνώμη του.

Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία και διευκρίνισε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Πρόσθεσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. «Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετούν το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν», είπε σχετικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους τους ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία από τον Μάρτιο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά και ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...