417
Ενα φλουρί με εικόνα Αγίου. O,τι απέμεινε μέσα στις στάχτες. Στάχτη και η επικοινωνιακή διαχείριση της πυρκαγιάς από την κυβέρνηση | Reuters

Από τις 22:10 στο Παίδων το έξι μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του – ο Πολάκης δεν είχε ενημέρωση;

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:16
Ενα φλουρί με εικόνα Αγίου. O,τι απέμεινε μέσα στις στάχτες. Στάχτη και η επικοινωνιακή διαχείριση της πυρκαγιάς από την κυβέρνηση
|Reuters

Από τις 22:10 στο Παίδων το έξι μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του – ο Πολάκης δεν είχε ενημέρωση;

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:16

Τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες. Τα επικοινωνιακά θαύματα μία. Την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιχείρησε -μέσω της φιλόξενης τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΡΤ- να εξηγήσει γιατί δεν έγινε αναφορά σε θύματα κατά την περιβόητη πια σύσκεψη-παρωδία υπό τον Πρωθυπουργό στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι είχαν στη διάθεσή τους μόνο «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» για νεκρούς και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή ο γιατρός βάζει τη σφραγίδα». Αργότερα κάλυψε τον κ. Πολάκη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που υπερθεμάτισε μιλώντας για fake news της αντιπολίτευσης και τα άλλα γνωστά που λέει συνήθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Polakisss
O Παύλος Πολάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Ομως τώρα έρχεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να αποκαθηλώσει τα όσα είπε ο αν. υπουργός Υγείας.

Επικαλούμενος το βιβλίο καταγραφής νεκρών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» ότι έχει καταγραφεί στις 22.59 πως το αβάπτιστο βρέφος 6 μηνών που πέθανε στη φωτιά «αεροβαπτίστηκε, πήρε όνομα και πήγε στο νεκροθάλαμο»….

Επίσης στις 22.10 της ίδιας νύχτας, καταγράφεται στο βιβλίο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου πως έφτασε στο Αγία Σοφία το βρέφος χωρίς σημάδια ζωής. Εκεί, του κάνουν διαδικασία ανάνηψης αλλά με αποτυχία.

«Στις 22:10 προσήλθε στο νοσοκομείο άγνωστο βρέφος από την περιοχή Μάτι και από κάτω γράφεται η λέξη θάνατος. Στο βιβλίο νεκρών έχει καταγραφεί ότι ότι προσεκομίσθη ένα βρέφος 6 μήνων άσφυγμο, απνοϊκό με συνοδεία διασωστών από την περιοχή της Νέας Μάκρης . Εκλήθη η ομάδα από τις ΜΕΘ που κάνει τις διασωληνώσεις και επί μισή ώρα προσπάθησε να το επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα» είπε ο κ. Γιαννάκος.

Τις πληροφορίες του κ. Γιαννάκου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δημοσθένη Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είπε στον ίδιο ραδιοσταθμό ότι «το παιδί που κατέληξε ήρθε γύρω στις 10 το βράδυ».

Για την ιστορία και μόνο –διότι πλέον έχει αποκαλυφθεί το θέατρο που έπαιζαν όλοι, υπουργοί, Πρωθυπουργός, αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στη σε ζωντανή μετάδοση ενημέρωση– να υπενθυμίσουμε ότι η σύσκεψη έγινε στις 23:30. Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στις κάμερες απευθύνοντας έκκληση προς τους πυρόπληκτους ότι σημασία δεν έχουν οι περιουσίες αλλά η ανθρώπινη ζωή. Μόνο που η φωτιά ό,τι ήταν να κάψει το είχε κάψει. Και οι άνθρωποι είχαν ήδη καεί…

ÓÕÓÊÅØÇ ÕÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÅÍÉÁÉÏ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÔÇÓ ÐÕÑÏÓÂÅÓÔÉÊÇÓ ÃÉÁ ÔÏÍ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏ ÔÙÍ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÊÁÔÁÓÂÅÓÇÓ ÔÙÍ ÐÕÑÊÁÃÉÙÍ

Η ώρα, όπως δείχνει το ρολόι του 00:28…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...