233
Ο Αλ. Τσίπρας τον Ιούνιο του 2011, στην πορεία ενάντια στο τότε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφιζόταν στη Βουλή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσίπρας και Ζωή έχασαν τη δίκη με τους 18 αστυνομικούς που είχαν κατηγορήσει

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 13:47
Ο Αλ. Τσίπρας τον Ιούνιο του 2011, στην πορεία ενάντια στο τότε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφιζόταν στη Βουλή
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσίπρας και Ζωή έχασαν τη δίκη με τους 18 αστυνομικούς που είχαν κατηγορήσει

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 13:47

Ηταν μια ιστορία του πρώιμου αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε στις πορείες και ανακατευόταν με τους αγανακτισμένους και δεν κρυβόταν στο Μαξίμου κατηγορώντας όσους κατεβαίνουν στους δρόμους ως ετερόκλητο όχλο. Τότε που είχε στο πλευρό του τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τότε που τα ΜΑΤ ήταν «κακά» και όχι αυτά που τον προφυλάσσουν από διαδηλωτές και κλείνουν την Ηρώδου Αττικού.

Τότε λοιπόν, το καλοκαίρι του 2011, ο κ. Τσίπρας και η κυρία Κωνσταντοπούλου είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά 18 αστυνομικών για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από τη Βουλή το καλοκαίρι του 2011 κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Η δίκη των 18 (16 διμοιρίτες των ΥΑΤ και δύο ακόμη διώκονταν για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών που αντιδρούσαν στα νέα μέτρα) ολοκληρώθηκε ύστερα από επτά χρόνια.

Υστερα από συνεχείς αναβολές και έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τελικά αθώους τους 18 αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο.

Η δίκη άρχισε τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου.

Με ανακοίνωση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική Δικαιοσύνη «που απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», καθώς και τους νομικούς συμβούλους της Βάιο Σκαμπαρδώνη και Βλάση Λιβανίδη για το αποτέλεσμα της δίκης. «Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ως το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τούς γύρισαν την πλάτη» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...