278
Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ θα βαφτίσουν τον μικρό πρίγκιπα Λούις στις 9 Ιουλίου στο Λονδίνο | REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Μετά τους γάμους, τα βαφτίσια – Το βρετανικό παλάτι ετοιμάζεται για τον πρίγκιπα Λούις

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 16:45
Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ θα βαφτίσουν τον μικρό πρίγκιπα Λούις στις 9 Ιουλίου στο Λονδίνο
|REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Μετά τους γάμους, τα βαφτίσια – Το βρετανικό παλάτι ετοιμάζεται για τον πρίγκιπα Λούις

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 16:45

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις θα λάβει και επισήμως το όνομά του στο Λονδίνο στις 9 Ιουλίου του 2018. Εναν μήνα μετά τον βασιλικό γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, δούκα και δούκισσας του Σάσεξ, και το παλάτι έχει και πάλι χαρές, καθώς ετοιμάζεται για τη βάφτιση του τρίτου παιδιού του Γουίλιαμ και της Κέιτ, δούκα και δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Το αγόρι που γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 2018 θα βαφτιστεί στο Βασιλικό Παρεκκλήσι στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου σ το Λονδίνο αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Οπως ανακοίνωσε το παλάτι: «Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η βάφτιση του πρίγκιπα Λούις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο βασιλικό παρεκκλήσι, στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, τον Αιδεσιμότατο Τζάστιν Γουέλμπι».

Ο Λούις βαφτίζεται σε πολύ νεαρή ηλικία καθώς θα είναι μόλις τριών μηνών, ενώ η τελετή θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι όπου βαφτίστηκε και ο αδελφός του Τζορτζ. Οπως υπαγορεύει η βασιλική παράδοση, ο πρίγκιπας Λούις θα βαφτιστεί στην κολυμπήθρα Lily Font, με αγιασμένο νερό από τον ποταμό Ιορδάνη. Το 2015 αγιασμένο νερό από τον ποταμό Ιορδάνη μεταφέρθηκε με ειδική πτήση για τη βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ, όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις δύο μηνών.

GettyImages-950362332
Νέες χαρές για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ καθώς πλησιάζει η μέρα της βάπτισης (GettyImages)

 

Στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι είχε τοποθετηθεί το φέρετρο της μητέρας του Γουίλιαμ και του Χάρι, Νταϊάνα, προτού τελεστεί η κηδεία της. Η απόφαση του Γουίλιαμ να γίνει εκεί η βάφτιση του μικρότερου γιου του μαρτυρά την ανάγκη του να κρατά με όποιον τρόπο μπορεί ζωντανή τη μνήμη της αγαπημένης του μητέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...