199
Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που έλαβε μέρος στον πόλεμο του Αφγανιστάν | wikipedia commons

Εχασε τις κοσμοϊστορικές αλλαγές του 1989-91, όχι όμως τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 23:58
Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που έλαβε μέρος στον πόλεμο του Αφγανιστάν
|wikipedia commons

Εχασε τις κοσμοϊστορικές αλλαγές του 1989-91, όχι όμως τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2018, 23:58

Ενας σοβιετικός πιλότος, που το μαχητικό αεροπλάνο του είχε καταρριφθεί κατά τον πόλεμο του Αφγανιστάν, την περίοδο 1979-1989, βρέθηκε το 2018 ζωντανός και επιθυμεί να επιστρέψει στα πάτρια!

Το αεροπλάνο του είχε καταρριφθεί από εχθρικά πυρά το 1987, είπε ο επικεφαλής της Ενωσης Ρώσων Αλεξιπτωτιστών, Βαλέρι Βοστρότιν, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, πλην της πιθανολογούμενης ηλικίας του: «Σήμερα θα είναι περίπου 60 ετών».

Βάσει όσων μεταδίδει το ΑΠΕ, μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ότι ο πιλότος «μάλλον βρίσκεται στο Πακιστάν, επειδή όλα τα στρατόπεδα για τους σοβιετικούς αιχμαλώτους ήταν εκεί».

Ο πιλότος θέλει να επιστρέψει στη χώρα του, είπε και ο υποδιευθυντής μιας οργάνωσης βετεράνων, ο Βιατσεσλάβ Καλίνιν, που μίλησε επίσης στο πρακτορείο Ria Novosti.

Και διευκρίνισε ότι αυτήν την περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τις αφγανικές αρχές ώστε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του και να οργανωθεί ο επαναπατρισμός του.

Ο τελευταίος σοβιετικός στρατιώτης που είχε εντοπιστεί ζωντανός στο Αφγανιστάν ήταν ένας Ουκρανός, ο Ιγκόρ Μπιλοκούροφ, ο οποίος βρέθηκε τυχαία πέρσι τον Μάρτιο στο βόρειο Αφγανιστάν, από μια ουκρανική επιστημονική αποστολή.

Eπίσης, το 2013 είχε βρεθεί σώος και αβλαβής ο ουζμπέκος στρατιώτης Μπαχρεντίν Χακίμοφ που σώθηκε χάρη στη βοήθεια αφγανών πολιτών, άλλαξε το όνομά του και αποφάσισε να παραμείνει εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...