568
Λοβέρδος και Βενιζέλος στη Βουλή. Θα ακολουθήσουν διαφορετική τακτική στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια | SOOC

Ο Λοβέρδος διαχωρίζει τη θέση του από τον Βενιζέλο: «Δεν θα κάνω τα… ρεπό του Καμμένου»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 14:49
Λοβέρδος και Βενιζέλος στη Βουλή. Θα ακολουθήσουν διαφορετική τακτική στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια
|SOOC

Ο Λοβέρδος διαχωρίζει τη θέση του από τον Βενιζέλο: «Δεν θα κάνω τα… ρεπό του Καμμένου»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 14:49

Τον διχασμό στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, αποτυπώνει η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μολονότι, όπως είπε, συμφωνεί απολύτως με την ρύθμιση αυτή!

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι τάσσεται σταθερά κατά της στήριξης νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τις οποίες δεν διασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συγκεκριμένη διάταξη καταψηφίζεται από τους ΑΝΕΛ (με εξαίρεση τον Αθ. Παπαχριστόπουλο), ενώ και δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμφανιστεί αντίθετοι με το περιεχόμενό της.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε διαμηνύσει προς την κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση περί συνταγματικής αναθεώρησης ότι «σε μας δεν θα βρείτε ούτε βολικούς συνοδοιπόρους, ούτε χρήσιμους ηλιθίους», φέρεται αποφασισμένος να μην στηρίξει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου περί υιοθεσίας και αναδοχής, το οποίο έχει διχάσει συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Την Πέμπτη, ο Βαγγέλης Βενιζέλος (όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη) τάχθηκε ευθέως υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Σταυρόπουλου για tovima.gr, ο κ. Λοβέρδος δεν αναμένεται να συνταχθεί με τη «γραμμή» Βενιζέλου, παρότι, όπως δηλώνει σε όσους τον ρωτούν, «είμαι απολύτως υπέρ και το λέω και δημοσίως».

«Δεν κάνω όμως τα… ρεπό του Καμμένου για κανένα θέμα», σπεύδει να ξεκαθαρίσει, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά: «Η παράταξή μας έχει ψηφίσει όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – και το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως έχω συγκεκριμένη άποψη για την αντιπολιτευτική μας τακτική στο εξής: δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις “μπίζνες” των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση».

Ο βουλευτής Αρκαδίας επιχείρησε να κατεβάσει και τους τόνους στην αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Βενιζέλο για το θέμα. «Με τον κ. Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος είναι τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις», σχολίασε με νόημα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος πάντως, διαχώρισε και τη θέση του από τον κ. Λοβέρδο αλλά και το Ποτάμι που συμφωνούν στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Τόνισε ότι η δική του άποψη είναι διαφορετική από άλλους βουλευτές: «Πρώτον, αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αποτρέπει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι χιλιάδες αιτήσεις τεκνοθεσίας που εκκρεμούν – και το πρόβλημα αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα από όλους τους φορείς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Δεύτερον, εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των ενηλίκων υποψήφιων γονέων, θα πρέπει να προστατεύεται και η ελευθερία επιλογής του ανήλικου όσον αφορά το μέλλον του -και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία εν προκειμένω. Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκτενής και ενδελεχής έρευνα επί του θέματος και όχι να νομοθετούμε με προχειρότητα για τόσο ευαίσθητα θέματα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...