305
H Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο βήμα της Βουλής | INTIME NEWS /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εγκαίνια για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή (με άρση ασυλιών)

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:45
H Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο βήμα της Βουλής
|INTIME NEWS /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εγκαίνια για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή (με άρση ασυλιών)

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:45

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εγκαινίασε η Βουλή. Στην «πρεμιέρα» του πρωταγωνίστησαν η Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Οι βουλευτές ψήφισαν από τα έδρανά τους, πατώντας το πλήκτρο της προτίμησής τους στο -ενσωματωμένο σε αυτά- ηλεκτρονικό σύστημα («ναι», «όχι», «παρών», «λευκό»), για την άρση ή μη της ασυλίας δύο βουλευτών.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αίρεται η ασυλία της βουλευτού της ΝΔ. Λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια η κυρία Ασημακοπούλου, για την υπόθεση η οποία αναφέρεται στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο διατέλεσε δημοτική σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών και αφορά σε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του φορέα των ΚΑΠΗ Ιωαννίνων για πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού, ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ώστε να αρθεί η ασυλία της. Αυτό συνέβη καθώς επιθυμεί, όπως η ίδια δηλώνει, να μην υπάρχει «σκιά» για την περίοδο που διατέλεσε δημοτική σύμβουλος. Ζήτησε δε, να καταγραφεί στα πρακτικά ότι – σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια – υπάρχει εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπέρ της άρσης ασυλίας της ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά ψήφισαν επτά βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Αντίστοιχα, για τον βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ήρθη η ασυλία του για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας, σύμφωνα με τη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελία. Για τη σχετική άρση ψήφισαν 156 βουλευτές.

Από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα χρειάζονται λιγότερο από δέκα λεπτά. Για την ακρίβεια, απαιτούνται έξι λεπτά.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης της Βουλής και φυσικά στην οθόνη του συστήματος που κάθε βουλευτής έχει στο έδρανό του.

Η πρώτη ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Ολοι οι βουλευτές, ύστερα και από πρόταση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, χειροκρότησαν τους εργαζομένους στις τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής που ολοκλήρωσαν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο την εγκατάσταση του συστήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...