158
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Μακρόν | Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Μακρόν – Μέρκελ: Αλληλεγγύη στη Βρετανία, αιχμές για Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 21:33
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Μακρόν
|Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Μακρόν – Μέρκελ: Αλληλεγγύη στη Βρετανία, αιχμές για Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 21:33

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πρότεινε την Παρασκευή, υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, να σχεδιαστεί μέχρι τον Ιούνιο «ένας ξεκάθαρος και φιλόδοξος οδικός χάρτης» για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Είναι απολύτως αναγκαίο να οικοδομήσουμε αυτή τη νέα φιλοδοξία» για την Ευρώπη, πρόσθεσε ο Μακρόν, πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες του με την καγκελάριο.

Η Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι σκοπεύει να αναφερθεί στην κατάλληλη απάντηση που θα πρέπει να δώσουν οι Ευρωπαίοι στη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, για την οποία το Λονδίνο επιρρίπτει ευθύνες στη Ρωσία.

«Πολλά ίχνη υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ευθύνεται. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και σήμερα θα συζητήσουμε ποια είναι η κατάλληλη απάντηση» είπε.

Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης, σε μια αιχμή τόσο προς τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και προς τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, ότι η ΕΕ «θα είναι ανίκητη εάν κανείς δεν καταφέρει να τη διχάσει ούτε σε γεωπολιτικό, ούτε σε εμπορικό επίπεδο»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News