254
Το κτίριο της Gazprom (φωτογραφία αρχείου) | Shutterstock

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Gazprom η Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 21:45
Το κτίριο της Gazprom (φωτογραφία αρχείου)
|Shutterstock

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Gazprom η Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 21:45

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Όπως σημείωσε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, η Gazprom δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για παράδοση φυσικού αερίου στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές, από την πλευρά τους, άρχισαν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον ρωσικό γίγαντα αερίου αναφέροντας την εικαζόμενη μη συμμόρφωσή του με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Στοκχόλμης.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, το ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο ξεκινά διαδικασίες με στόχο την εκπλήρωση ποινής από τη Gazprom» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κίνηση διεξήχθη σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Στοκχόλμης και συνεπάγεται τη συλλογή προστίμου από τη ρωσική εταιρεία για την υποτιθέμενη παραβίαση της νομοθεσίας της Ουκρανίας, περί μονοπωλίων.

Η ρωσική Gazprom σταμάτησε την παροχή του φυσικού αερίου στην Ουκρανία, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υποδιευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι δεν εξασφαλίσθηκε συμφωνία με την ουκρανική εταιρία Naftogaz αναφορικά με τη διοχέτευση του φυσικού αερίου.

«Επιστράφηκε η πληρωμή της ουκρανικής εταιρίας Naftogaz που είχε κάνει για τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να σταματήσει η παράδοση του φυσικού αερίου στην Ουκρανία με ισχύ από την 1η Μαρτίου» είπε ο Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στην απόφαση που έλαβε υπέρ της Ουκρανικής εταιρίας Naftogaz στην υπόθεση μεταξύ της Gazprom και της Naftogaz, σημείωσε ότι η Gazprom δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για παράδοση φυσικού αερίου στην Ουκρανία και η Gazprom θα πρέπει να πληρώσει τη Naftogaz 2,56 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...