223
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παυλόπουλος προς Αγκυρα: «Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 16:10
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παυλόπουλος προς Αγκυρα: «Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 16:10

Λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις από την Αγκυρα και τις συστάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Νίσυρο έδωσε σαφή απάντηση τονίζοντας ότι «θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της xώρας».

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται την Τετάρτη στη Νίσυρο για την 70η επέτειο από την ενσωμάτωση της  Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νισύρου, έστειλε μήνυμα «προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων».

Υπενθυμίζει προς αυτούς «το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να θωρακίζει (τα νησιά) αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο».

Σε μια σύντομη αναδρομή στο περιεχόμενο των συνθηκών με τις οποίες τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική κυριαρχία στα νησιά και τις παρακείμενες νησίδες.

Και καταλήγει με την διαβεβαίωση: «Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου και σύμφωνα με όσα εξέθεσα, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της xώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...