323
Ως σήμερα οι μπάρες είναι ανοιχτές και η διέλευση σχεδόν ανεξέλεγκτη | Alexandros Michaildis / SOOC

Ως τις 15 Μαρτίου κλείνουν (οριστικά) οι μπάρες στο μετρό

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 10:44
Ως σήμερα οι μπάρες είναι ανοιχτές και η διέλευση σχεδόν ανεξέλεγκτη
|Alexandros Michaildis / SOOC

Ως τις 15 Μαρτίου κλείνουν (οριστικά) οι μπάρες στο μετρό

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 10:44

Μετά από πολλές αναβολές, καθυστερήσεις, προθεσμίες που δεν τηρήθηκαν και –φυσικά- μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες που έσπευσαν να βγάλουν τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια διαρκείας, ήλθε η ώρα να κλείσουν οι μπάρες στο μετρό.

Ο ΟΑΣΑ, αν και αυτή τη φορά πάνε όλα καλά, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαρτίου οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς θα ανοίγουν μόνο με το εισιτήριο.

Ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ έχει ως εξής:

Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε θα κλείσει.

Από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (δηλαδή εκτός 6:00-10:00 και 15:00-19:00).

Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν την Κυριακή 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή).

Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών των προαναφερθέντων σταθμών.

Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Εν τω μεταξύ ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι έχουν εκδοθεί περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card, ενώ έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ.

Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Η επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, σε μετρό και ηλεκτρικό, θια πρέπει να γίνεται δύο φορές, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο και πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Αντίστοιχα, σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ η επικύρωση γίνεται μία φορά κατά την είσοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News