597
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τόσκας τα ρίχνει στην ΕΛΑΣ: «Αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 07:43
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τόσκας τα ρίχνει στην ΕΛΑΣ: «Αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2018, 07:43

Για αστυνομικούς που έδειξαν αδράνεια σε σχέση με τα πολλαπλά περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αν και επισήμανε ότι δεν πρέπει να ακυρώνονται οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός είπε ότι έκανε οξεία κριτική κατά την επίσκεψη του το πρωί της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ, σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδειξαν αδράνεια ή δεν εφάρμοσαν εντολές.

Ειδικά για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Novartis είπε ότι δεν δούλεψαν καλά τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς εντολές για τη φύλαξη του κτιρίου, αλλά και την αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα της οδού Ερμού.

«Αυτές οι ενέργειες βάλλουν κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ασφάλειας των πολιτών και αντιμετωπίζονται, αλλά με τον νόμιμο τρόπο. Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 2014», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τη θέση της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, αλλά δεν θα ολισθήσουμε σε μέτρα ακροδεξιάς έμπνευσης και ιδεολογίας».

Για τις απειλές που εξαπολύουν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια, ο κ. Τόσκας είπε ότι αυτοί που τις εκφράζουν θα μείνουν με τις επιθυμίες τους «γιατί δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, όπως επίσης δεν θα δώσουμε την ευχαρίστηση σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους από τέτοιες πράξεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά».

Ακόμη προανήγγειλε αποτελέσματα και συλλήψεις για υποθέσεις επιθέσεων χρυσαυγιτών, όπως στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά.

Εκρινε ακόμη ότι δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι θα αντιμετωπιστούν οι «μπαχαλάκηδες», που δημιουργούν τα επεισόδια, χωρίς να υπάρξει ανοχή για κανέναν.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής του δήμου μάλλον προσπαθεί να απωθήσει κόσμο από το να έρθει, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα.

» Προσπάθησα πολλές φορές να συνεργαστώ μαζί του και να ζητήσω και εγγράφως να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Καλό θα είναι να ασχοληθεί με θέματα του δήμου του, την καθαριότητα και την φροντίδα κάποιων περιοχών και να συνεργαστεί μαζί μας για θέματα ασφάλειας για να έχουμε μια πόλη που να προσελκύει κόσμο και όχι να τον απωθεί».

Για την κριτική από πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε: «Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και έξω από κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές».

«Θα ξετρυπώσω τους 200 αστυνομικούς»

Εν τω μεταξύ, σε νεότερες δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός για το ζήτημα των αστυνομικών που θα ενίσχυαν τις περιπολίες επισήμανε ότι «αν δεν μπορεί η υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται η Αθήνα, θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται».

Για την κριτική των συνδικαλιστών της αστυνομίας, τους κάλεσε «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα της και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην επαρχία».

«Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα οι συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή» πρόσθεσε.

Ακόμη, επιτέθηκε και κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, λέγοντας ότι ο ίδιος «δεν θα του έδινε να μεταφέρει ούτε γράμμα», αλλά και κατά της ΝΔ, η οποία «δεν βοηθάει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και μυξοκλαίει για τις καταστροφές στην Ερμού».

Τέλος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία εντολή για κάλυψη των μελών του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...