Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την ομιλία του στον ναύσταθμο | trthaber.com
Επικαιρότητα

Απειλεί ξανά την Ελλάδα και την Κύπρο ο Γιλντιρίμ

«Το Ναυτικό μας θα εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο», είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε τελετή για την κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου
Protagon Team

Συνέχεια στις απειλές με τη μορφή προειδοποιήσεων δίνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή τα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ, στρέφοντας το βλέμμα και προς την Ελλάδα με ρητή αναφορά στο Αιγαίο.

Την Κυριακή, σε ομιλία του στον ναύσταθμο του Γκιόλτσουκ με αφορμή την κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου, τόνισε ότι «τη στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

Όπως πρόσθεσε, «όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην κάνει λανθασμένους υπολογισμούς».

Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία για προπαγανδιστικούς λόγους να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην οξυγονοκόλληση στο κύτος του νέου αποκτήματος του τουρκικού στόλου καθώς εξάλλου οι σπουδές του ήταν στη ναυπηγική.