215
Την περίοδο 2011-2012 ο Πέτρος Αλιβιζάτος διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού | Κεφαλονίτικα Νέα

«Εφυγε» ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Αλιβιζάτος

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 14:57
Την περίοδο 2011-2012 ο Πέτρος Αλιβιζάτος διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού
|Κεφαλονίτικα Νέα

«Εφυγε» ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Αλιβιζάτος

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 14:57

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε την Τετάρτη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Αλιβιζάτος, νικημένος από την επάρατη νόσο με την οποία πάλεψε γενναία τον τελευταίο καιρό.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του πρώην υπουργού, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έντιμος, σεμνός και αξιοπρεπής τίμησε την παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Ήταν απόφοιτος του Κολλέγιου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και δύο χρόνια μετά εξελέγη βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης (2004-2007) ενώ από το 2007 έως το 2010 ήταν πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Τουριστικών Ακινήτων ΕΤΑ.

Την περίοδο 2011-2012 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ ήταν μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Experiment in International Living», του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών-Βορρά, της Διεθνούς Οργάνωσης Επιχειρηματιών «Young Presidents Organisation» και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος την περίοδο 1991-1992.

Είχε επίσης πολυετή παρουσία και δράση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού» ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Μπάμου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μάγια και τη Ρεγγίνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού και η ταφή του στην Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...