378
Ο Νίκος Κοτζιάς (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία με τους υφυπουργούς του στο ΥΠΕΞ) δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση | ΙΝΤΙΜΕnews

Κοτζιάς για συλλαλητήριο: Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής – Συνεχίζω…

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 17:15
Ο Νίκος Κοτζιάς (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία με τους υφυπουργούς του στο ΥΠΕΞ) δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κοτζιάς για συλλαλητήριο: Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής – Συνεχίζω…

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 17:15

Για πανηγυρική διάψευση των δημοσκοπήσεων της διαπλοκής σχετικά με την εν εξελίξει διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στη διαφορά της Ελλάδος με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονική χώρας, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο φάνηκε η γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (σε μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά του στην αλλαγή στάσης της  ελλαδικής Εκκλησίας στο ζήτημα).

«Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους», γράφει ο κ. Κοτζιάς εννοώντας προφανώς όλους όσοι δεν πήγαν στη λαοσύναξη της πλατείας Συντάγματος και με τα δεδομένα αυτά δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό με ήσυχη τη συνείδησή του και μεγάλη αίσθηση ευθύνης.

Tην απορία του για το συμπέρασμα που έβγαλε ο υπουργός Εξωτερικών από τη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, «ανεβάζοντας» μία φωτογραφία από την κατάμεστη πλατεία Συντάγματος. «Μα πόσο θράσος έχουν πια;» διερωτήθηκε για τους κυβερνώντες.

Μαξίμου: Ο «σεισμός» που ονειρεύονταν Σαμαράς και Μητσοτάκης δεν έγινε

«Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη» και «αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή τη συγκέντρωση της Κυριακής.

maxi

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα», αλλά «ο ‘σεισμός’ και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

«Υποτιμάτε έναν ολόκληρο Ελληνικό λαό. Είστε αλαζόνες και φαύλοι.Η ύβρις θα φέρει νέμεση», σχολίασε στο Twitter για την ανακοίνωση του Μαξίμου, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...