Με Ερντογάν και με Ρίβλιν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Παυλόπουλος: Από τον καναπέ με τον Ερντογάν, στις πολυθρόνες με τον Ρίβλιν

Ο ταξιθεσία άλλαξε κάπως στο Προεδρικό ανάμεσα στις δύο επισκέψεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθισε με τον ισραηλινό ομόλογό του σε δύο πολυθρόνες αποφεύγοντας τα... ατυχήματα που είχαν συμβεί με την υποδοχή του Ερντογάν
Protagon Team

Το πάθημα έγινε μάθημα στο Προεδρικό. Πενήντα ημέρες πέρασαν από την τελευταία επίσκεψη ξένου προέδρου στην Αθήνα –ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου που διέβη το κατώφλι του Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού και θρονιάστηκε στον όμορφο καναπέ, αφήνοντας τον οικοδεσπότη έλληνα ομόλογό του να κάθεται στη γωνιά συνεσταλμένος. Ηταν μια ομολογουμένως άχαρη εικόνα, το φωτογραφικό κάδρο μιας κακής συνάντησης μεταξύ δύο ηγετών που μόνο ισότιμοι δεν έμοιαζαν.

Τώρα, επτά εβδομάδες μετά από εκείνη την ατυχή στιγμή, ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε να υποδέχεται στο Προεδρικό τον ισραηλινό πρόεδρο Ρεουβέν Ρίβλιν. Και ως δια μαγείας στο κάδρο δεν υπήρχε πια ο καναπές, αλλά δύο πολυθρόνες. Που επέτρεψαν στον κ. Παυλόπουλο να κρατά τη θέση του και να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις, ίσως περισσότερες απ’ ό,τι συνηθίζεται, με τον ισραηλινό ομόλογό του. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την ΠΓΔΜ, έδωσε πάσα στον Ρεουβέν Ρίβλιν για την Ιερουσαλήμ λέγοντας ότι «οι τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η Αθήνα, η Ρώμη και η Ιερουσαλήμ» και βεβαίως απέφυγε τα… ατυχήματα.

Προεδρικό 29 Ιανουαρίου 2018. Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Ρεουβέν Ρίβλιν
Προεδρικό, 7 Δεκεμβρίου 2017. Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη γωνιά του καναπέ με τον Ταγίπ Ερντογάν