Επικαιρότητα

Ο Παπακωνσταντίνου τρολάρει τον Βαρουφάκη για το νέο κόμμα

Την προαναγγελία ίδρυσης πολιτικού κόμματος από τον υπουργό Οικονομικών της Πρώτης Φοράς Αριστερά χλεύασε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου: «Επειδή κάθε λεπτό γεννιέται και από ένα κορόιδο, δημιουργώ νέο κόμμα»...
Protagon Team

To ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ιδρύσει κόμμα κάπου μας το είχε ξαναπεί, αλλά την Πέμπτη το ανακοίνωσε κιόλας δίνοντας και χρονοδιάγραμμα: στο σχόλιό του για τα τρία χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για την ιστορική ψήφο του ελληνικού λαού, την προδοσία του κλπ και έπειτα ανακοίνωσε τη δημιουργία, στις 26 Μαρτίου, ελληνικού κόμματος συνδεδεμένου με το κίνημα DiEM25. Η ανακοίνωση έγινε με τον προσφιλή τρόπο του κ. Βαρουφάκη, το Twitter.

Ενα ενδιαφέρον σχόλιο ήρθε από έναν προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πήρε το tweet του κ. Βαρουφάκη και έγραψε στα αγγλικά ένα ιδιαίτερα καυστικό μήνυμα: «Πριν από τρία χρόνια, πείσαμε τον ελληνικό λαό ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα. Πέρασα τους καλύτερους έξι μήνες της ζωής μου – και έκτοτε γελάω κάθε φορά που πηγαίνω στην τράπεζα. Αλλά επειδή κάθε λεπτό γεννιέται και από ένα κορόιδο, δημιουργώ νέο κόμμα στις 25 Μαρτίου».