242
|

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 15:12

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 15:12

«Εχω βρεθεί στις Κάννες σε πολλές περιστάσεις, μέσα στα χρόνια: ως ηθοποιός, ως παραγωγός, στα γκαλά και στο διαγωνιστικό τμήμα, αλλά ποτέ δεν είχα την απόλυτη ευχαρίστηση τού να δω τη σοδειά των ταινιών που αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ επιλέγει. Νιώθω τιμή και θεωρώ προνόμιο και ευθύνη του να είμαι η πρόεδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής. Το Φεστιβάλ παίζει κυρίαρχο ρόλο στο να ενώνει τον κόσμο των ιστοριών, αυτή την περίεργη προσπάθεια που όλος ο κόσμος μοιράζεται, κατανοεί και αναζητά».

Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε η Κέιτ Μπλάνσετ την απόφαση του Φεστιβάλ Καννών να τη χρίσουν πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ που εφέτος θα διεξαχθεί από τις τις 8 έως τις 19 Μαΐου – η αυστραλή ηθοποιός θα γιορτάσει προφανώς στην Κρουαζέτ τα 49α γενέθλιά της (γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1969 στη Μελβούρνη).

Η επιλογή μιας γυναίκας ίσως να μην είναι τυχαία και να είναι ένας συμβολισμός καθώς ο κόσμος του κινηματογράφου συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ πάντα υπάρχει το ζήτημα για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στη βιομηχανία του θεάματος. Πέρυσι πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών ήταν ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε μια τόσο σπάνια και μοναδική καλλιτέχνη, τα ταλέντα και οι πεποιθήσεις της οποίας πλουτίζουν τη σκηνή και την οθόνη. Οι συζητήσεις μας από το φθινόπωρο μας εγγυώνται ότι θα είναι μια αφοσιωμένη Πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μια μεγαλόκαρδη θεατής», δήλωσε ο Πιερ Λεσκίρ, πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...