235
Ο Τάκης Ζώτος προσπαθώντας να σβήσει τα σύμβολα και τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής | Facebook

Στο Καρπενήσι μόνο οι χρυσαυγίτες «δικαιούνται» να γράφουν στους τοίχους…

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2017, 08:59
Ο Τάκης Ζώτος προσπαθώντας να σβήσει τα σύμβολα και τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής
|Facebook

Στο Καρπενήσι μόνο οι χρυσαυγίτες «δικαιούνται» να γράφουν στους τοίχους…

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2017, 08:59

Φαίνεται πως στο Καρπενήσι είναι νόμιμο να γράφουν χρυσαυγίτες νεοναζιστικά συνθήματα και σύμβολα στους τοίχους της πόλης αλλά είναι παράνομο –και συνιστά «διακεκριμένη φθορά»– να τα σβήνεις! Αυτή είναι η περιπέτεια του δικηγόρου Τάκη Ζώτου, ο οποίος συνελήφθη επειδή έσβησε με σπρέι ναζιστικά σύμβολα της Χρυσής Αυγής σε τοίχο του Καρπενησίου…

Στον κ. Ζώτο –ο οποίος έχει διατελέσει και δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής– απαγγέλθηκε μάλιστα η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς.

Οπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Οταν έμπαινε στην πόλη, είδε γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής με σβάστικες. Η επόμενη κίνησή του, ήταν να αγοράσει σπρέι και να τα σβήσει. Στη συνέχεια έγραψε «Εξω οι φασίστες από το Καρπενήσι», με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός και να συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας.

Λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας διέφυγε μεν την αυτόφωρη διαδικασία αλλά διανυκτέρευσε στο κρατητήριο.

Μιλώντας για τα συνθήματα στην πόλη του Καρπενησίου, είπε ότι ο Δήμος κακώς τα άφησε τόσες ημέρες και δεν τα έσβησε. «Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώτος

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύλληψη του δικηγόρου και κάνει λόγο για ύπαρξη χρυσαυγίτικων πυρήνων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...