306
Φίλης και Τσακαλώτος μαζί στη Βουλή στις κρίσιμες ημέρες του καλοκαιριού του 2015. Τώρα ο πρώην υπουργός Παιδείας σφάζει με το βαμβάκι τον φίλο του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φίλης για Τσακαλώτο: «Ο πιο επιτυχημένος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 15:38
Φίλης και Τσακαλώτος μαζί στη Βουλή στις κρίσιμες ημέρες του καλοκαιριού του 2015. Τώρα ο πρώην υπουργός Παιδείας σφάζει με το βαμβάκι τον φίλο του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φίλης για Τσακαλώτο: «Ο πιο επιτυχημένος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 15:38

Εως τώρα είναι συνοδοιπόροι: Νίκος Φίλης και 53+ (δηλαδή η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου) έχουν κοινό βηματισμό εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν είχε πρόβλημα να «καρφώσει» τον υπουργό Οικονομικών, εξαπολύοντας συντροφικά βέλη με την μορφή συγχαρητηρίων.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε τον κ. Τσακαλώτο ως τον πιο επιτυχημένο μνημονιακό υπουργό Οικονομικών της τελευταίας επταετίας. Αυτό υπό κανονικές συνθήκες είναι αρετή, όμως στο επαναστατικό θερμοκήπιο της Κουμουνδούρου μπορεί να αποτελεί και ψόγο.

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης για τον υπουργό Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής. Ο πρώην υπουργός Παιδείας έσπευσε παράλληλα να προσθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής, καθώς η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να συνοδεύεται με επιπρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών.

«Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης επικρίνοντας εμμέσως την οικονομική πολιτική των υπέρ πλεονασμάτων.

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η συμφωνία για τη ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία.
Δύο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγιά της». Και συμπλήρωσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός, γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων».

Για τα κόκκινα δάνεια ζήτησε «παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000» και «δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα». 

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της α’ κατοικίας, ενώ προειδοποίησε πως η 4η αξιολόγηση φέρνει αλλαγές στην Παιδεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...