330
«Μίζες υπάρχουν σίγουρα αλλά δεν ξέρω ποιος τις έχει πάρει», λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή | SOOC

«Προεόρτια» για τη Βουλή: Ο Αδωνις, ο Καμμένος, οι μίζες, ένας πράκτορας και η Ραχήλ Μακρή

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 11:01
«Μίζες υπάρχουν σίγουρα αλλά δεν ξέρω ποιος τις έχει πάρει», λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή
|SOOC

«Προεόρτια» για τη Βουλή: Ο Αδωνις, ο Καμμένος, οι μίζες, ένας πράκτορας και η Ραχήλ Μακρή

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2017, 11:01

Καταγγελίες για μίζες, φανταστικοί πράκτορες της Τουρκίας ακόμα και μια επανεμφάνιση στη δημόσια σφαίρα της Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτίνας των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, κυριάρχησαν στις ώρες πριν από την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για την γκρίζα υπόθεση της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του μυστηριώδους μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

Ολα αυτά τα περιέγραψε, με τον δικό του τρόπο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη ότι ο Πάνος Καμμένος «παραπλάνησε τη Βουλή μετά δόλου και με σκοπό για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία».

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη έγιναν λίγο προτού ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση για την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη συμφωνία πώλησης βλημάτων στο Ριάντ, συζήτηση που έχει προεξοφληθεί ως σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών και αντιπαράθεση μέχρις εσχάτων μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί στην επιτροπή της Βουλής τον Ιανουάριο του 2017 ο υπουργός Αμυνας δεν ενημέρωσε τα κόμματα ότι θα υπάρχει και ένας Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος μάλιστα είναι καταδικασμένος για λαθρεμπόριο όπλων.

«Ελπίζω ο Καμμένος να αφήσει τα θεατρινίστικα και να απαντήσει επί της ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Επικαλούμενος και τις δηλώσεις του ανεξάρτητου (πρώην Συριζαίου) βουλευτή Στάθη Παναγούλη για «μίζες», ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μίζες υπάρχουν σίγουρα αλλά δεν ξέρω ποιος τις έχει πάρει».

«Φαίνεται ότι έγινε προσπάθεια να πωληθούν κρυφά 200.000 βλήματα πίσω από μια επίσημη συμφωνία», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε πως η συζήτηση το μεσημέρι στη Βουλή εξελίσσεται σε κομβικό σημείο και από τη στάση του κ. Τσίπρα θα κριθεί αν θα βαρύνουν και τον ίδιο τυχόν ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύψουν.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «γελοία ιστορία» τα όσα περί πρακτόρων που δήθεν διέρρευσαν έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, επικαλέστηκε την Κυριακή ο κ. Καμμενος.

Δήλωσε επίσης ότι όπως αποκάλυψε η Ραχήλ Μακρή ο κ. Καμμένος είχε συνομιλίες και επαφές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον οποίο παρουσιάζει τώρα ως πράκτορα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News