780
Ο πατέρας της 32χρονης έκανε σαφείς καταγγελίες για τον φόνο της κόρης του στο Β' Νεκροταφείο | CreativeProtagon/YouTube

Υπάλληλος του ΣΔΟΕ η 32χρονη που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 10:14
Ο πατέρας της 32χρονης έκανε σαφείς καταγγελίες για τον φόνο της κόρης του στο Β' Νεκροταφείο
|CreativeProtagon/YouTube

Υπάλληλος του ΣΔΟΕ η 32χρονη που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 10:14

Ενας φόνος μέσα σε νεκροταφείο είναι από μόνο του πράγμα που σου παγώνει το αίμα. Και αν ήταν όμως και συμβόλαιο θανάτου; Σκηνή από ταινία-θρίλερ, μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Η υπόθεση της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών στα Ανω Πατήσια, περιπλέκεται μετά τις αποκαλύψεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας της, ο οποίος αμφισβήτησε την αρχική εκδοχή της ληστείας μετά φόνου.

«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο χαροκαμένος πατέρας της 32χρονης. «Να βγει το ΣΔΟΕ να πει στον ελληνικό λαό, ποιοι φάγανε το παιδί», τόνισε μιλώντας στα κανάλια.

Οπως είπε ο ίδιος, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ, είχε περάσει με ΑΣΕΠ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία.

«Ηταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Η νεαρή κοπέλα πήγαινε καθημερινά τον τελευταίο μήνα στο νεκροταφείο, καθώς είχε χάσει έναν φίλο της. Το απόγευμα της Τετάρτης, γύρω στις 6 μ.μ. άγνωστος της επιτέθηκε με μαχαίρι. Αρχικά την τραυμάτισε, η κοπέλα σύρθηκε για λίγα μέτρα και εκείνος την πλησίασε και της κατάφερε την έκτη και μοιραία μαχαιριά, στην πλάτη, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της. Στο σημείο δεν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος.

Καθώς αναμενόταν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως «έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ».

«Ολα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πατέρας της 32χρονης πάντως συνέδεσε επανειλημμένως τη δολοφονία με την εργασία της κόρης του. Είπε ότι στη Δώρα είχαν γίνει πολλές οικονομικές προσφορές ώστε «να κάνει τα στραβά μάτια» σε υποθέσεις που είχε αναλάβει, αλλά φυσικά δεν τις δέχτηκε. «Θα μπορούσαμε να ζούμε πιο άνετα αλλά η κόρη μου δεν ήταν τέτοια» είπε και επανέλαβε πολλές φορές ότι το ΣΔΟΕ πρέπει να πει ποιους φακέλους της είχαν αναθέσει.

Η φωτογραφίες που είχε ανεβάσει το θύμα στο Facebook

«Η Δώρα δεν φοβόταν», δήλωσε o πατέρας της, επιμένοντας ότι «είχε στα χέρια της μεγάλες υποθέσεις, όπως η Λίστα Λαγκάρντ και άλλες λίστες».

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε πεπεισμένος ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με τη δουλειά της, αφού όπως είπε «αν ήταν κοινός εγκληματίας, θα έπαιρνε την τσάντα της και θα έφευγε». 

Πιτσιλής: «Στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. οι υπηρεσίες μας»

Σε μια πρώτη αντίδραση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι οι υπηρεσίες είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ για κάθε πληρoφορία που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος. Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας» είπε ο κ. Πιτσιλής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α. Γερακούδη, έκανε λόγο για μία από τις «συναδέλφους, που θέλεις να υπηρετήσεις μαζί τους». Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.

Ο ιερέας αυτόπτης μάρτυρας

Ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου βρισκόταν εκεί όταν έγινε το άγριο φονικό. Οπως είπε στον ΑΝΤ1, ο ίδιος ήταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο όπου έγινε η φονική επίθεση και άκουσε την κοπέλα που ζητούσε για βοήθεια.

Γυρνώντας είδε την 32χρονη Δώρα να τρέχει και έναν άνδρα στο πλευρό της, για να την βοηθήσει. Είπε ο ιερέας ότι η κοπέλα κάθισε αιμόφυρτη πάνω σε ένα μνήμα, σε απόσταση από εκείνο του δικού της ανθρώπου που είχε πάει και το απόγευμα της Τετάρτης να επισκεφτεί.  «Ενα παλικάρι πήγε και την έπιασε, φώναζε “βοήθεια” και ξεψύχησε στο σημείο», περιέγραψε ο ιερέας.

690_730c3cb6-4dcd-4058-96b7-de5695ab20bc

Στη συνέχεια πλησίασε και της μίλησε, την άγγιξε, όμως η κοπέλα είχε καταλήξει.

«Ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα μετά τη δουλειά της, τα απογεύματα», σημείωσε ο ιερέας. Οπως περιέγραψε, «η κοπέλα πάλεψε», καθώς «το μπουφάν ήταν πεταμένο και τα λουλούδια σκόρπια».

Ο ιερέας, πάντως, διευκρίνισε ότι το μνήμα που επισκεπτόταν η 32χρονη βρισκόταν σε απομονωμένο σημείο, κοντά στην περίφραξη του κοιμητηρίου που είναι παράλληλα και σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές και το σταθμό του ΗΣΑΠ. «Μπορεί να πηδήξει κάποιος από τα σύρματα να βγει έξω», είπε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...