462
«Oπωσδήποτε πρέπει να μπει τέρμα στην λειτουργία των βάσεων» τόνισε ο Δημ. Κουτσούμπας | SOOC

Κουτσούμπας: Στον Αραξο έγιναν έργα από τις ΗΠΑ για πυρηνικά όπλα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:26
«Oπωσδήποτε πρέπει να μπει τέρμα στην λειτουργία των βάσεων» τόνισε ο Δημ. Κουτσούμπας
|SOOC

Κουτσούμπας: Στον Αραξο έγιναν έργα από τις ΗΠΑ για πυρηνικά όπλα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:26

Με μελανά χρώματα περιγράφουν από το ΚΚΕ τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μάλιστα επέμεινε ότι στον Αραξο έχουν δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη των Αμερικανών εγκαταστάσεις για αποθήκευση πυρηνικών όπλων, αλλά και η Λιάνα Κανέλλη υπερθεμάτισε.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κανέλλη αποδόμησε τα όποια οφέλη (υποτίθεται ότι) αποκόμισε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Ο Τσίπρας έκανε… comeback σαν την Αντζελα Δημητρίου» χλεύασε η βουλευτής του ΚΚΕ και χαρακτήρισε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ «άθλιο».

«Η πολιτική αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο “Ριζοσπάστης” την επίσκεψη μιλώντας για “Στριπτίζ ξεφτίλας” ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημείωσε η κυρία Κανέλλη και συμπλήρωσε:

«Ο Τσίπρας είπε ότι είναι η καλύτερη στιγμή των σχέσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό, σε ένα επίπεδο για να κάνουμε αστεία στο Internet μπορεί να είναι Αντζελα Δημητρίου. “Κάνω come back, come back στον έρωτά σου, σε ερωτεύτηκα και μπράβο και μαγκιά σου”. Τον ερωτεύτηκε λοιπόν τον Τραμπ. Είπε ότι είναι “καλός διάβολος”. Πώς λέμε δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο…».

Αναφορικά με τις βάσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι κρατάει το περί «μακροχρόνιας μίσθωσης» και είπε ότι εκτός από τη Σούδα, στο τραπέζι έχουν μπει η Κάρπαθος, η Σκύρος, το Καστέλλι και ο Αραξος. Μάλιστα χαρακτήρισε τη φιέστα του κ. Τσίπρα που προ ημερών πέταξε με F16 και μετά πήγε στις ΗΠΑ για να κλείσει συμφωνία αναβάθμισης ως «“αμερικανιά” του αισχίστου είδους».

kanelli
H Λιάνα Κανέλλη στην τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ

Σε μια άλλη τηλεοπτική συνέντευξη, στο κανάλι «Ε», ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε: «Η εμπλοκή της Ελλάδας στους οξύτατους ανταγωνισμούς ισχυρών δυνάμεων στην περιοχή και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν συνιστούν αναβάθμιση της χώρας, αλλά περαιτέρω εμπλοκή της σε αντιθέσεις που στο τέλος, δυστυχώς, οδηγούν σε πόλεμο».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι και η βάση της Σούδας, όπως και τα ενεργειακά, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των ΗΠΑ για τα δικά τους συμφέροντα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα λόγω γεωστρατηγικής θέσης βρίσκεται πάνω στον «Δρόμο του Μεταξιού», ενώ υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Λαϊκής Κίνας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θα ήταν προς όφελος του ελληνικού λαού η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ, ενώ «οπωσδήποτε πρέπει να μπει τέρμα στην λειτουργία των βάσεων», υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνο η βάση της Σούδας, αλλά και εκείνη του Αράξου, στην οποία, όπως είπε, παρά τις διαψεύσεις σε όσα επί χρόνια κατήγγειλε το ΚΚΕ, υπήρχαν πυρηνικά όπλα – γεγονός επιβεβαιωμένο από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Κουτσούμπας, «στην αεροπορική βάση Αράξου έγιναν έργα αναβάθμισης υπό την εποπτεία αμερικανών εμπειρογνωμόνων, που αποσκοπούν στο να καταστεί δυνατό να αποθηκευτούν εκ νέου πυρηνικά όπλα εκεί».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...