465
Μια γνώριμη εικόνα από το Πεδίο του Αρεως τα τελευταία χρόνια | Nikos Libertas/SOOC

Γιατί ξαφνικά καλλωπίζεται το Πεδίο του Αρεως; [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 17:49
Μια γνώριμη εικόνα από το Πεδίο του Αρεως τα τελευταία χρόνια
|Nikos Libertas/SOOC

Γιατί ξαφνικά καλλωπίζεται το Πεδίο του Αρεως; [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 17:49

Ξαφνικό ενδιαφέρον των αρμοδίων Αρχών για την κατάσταση στο Πεδίο του Αρεως έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι της περιοχής και τα μέλη της κοινότητας «Επί Μένουμε Πεδίο του Αρεως».

Συγκεκριμένα, η κοινότητα, που δημιουργήθηκε με την σύμπραξη μικρότερων ομάδων της περιοχής (Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Αρεως, Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”, Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Αρεως, Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Αρεως), σημειώνει ότι άρχισε καλλωπισμός του Πάρκου λίγο μετά την ανακοίνωση της δράσης «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του Πάρκου, αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις γίνονται μόνο και μόνο για να μην βρεθεί εκτεθειμένη η Περιφέρεια και όχι στα πλαίσια μιας συνολικής λύσης στο μείζον πρόβλημα της περιοχής.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου της κοινότητας «Επί Μένουμε Πεδίο του Αρεως» αναφέρει:

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου μία ομάδα μελών της κοινότητας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» βρήκαμε το Πάρκο σε κατάσταση… οργασμού επισκευών. Είχαμε ενημερωθεί από άλλα μέλη της κοινότητας ότι εδώ και δύο ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους συνεργεία  αλλά δεν περιμέναμε να δούμε Σαββατιάτικα: εργάτες να κουρεύουν τα ξερόχορτα, τεράστιο φορτηγό με «δαγκάνα» να μαζεύει τους λόφους από κλαδέματα και σκουπίδια και συνεργείο ηλεκτρολόγων να συνδέει τα φωτιστικά του Πάρκου με το ρεύμα και να τοποθετεί νέες λάμπες.

H έκπληξη ήταν ευχάριστη αλλά λίγο – πολύ αναμενόμενη.

Η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί τελευταία στιγμή να «σουλουπώσει» το Πεδίο του Άρεως, ενόψει της εκδήλωσης «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» της προσεχούς Τετάρτης, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες πολίτες, καλλιτέχνες και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Η απογοήτευση ήρθε όταν, μιλώντας με τους εργάτες, ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για «προσωρινές εργολαβίες» που θα λειτουργήσουν για λίγες ημέρες (μάλλον μέχρι την εκδήλωσή μας) και μετά… πάλι τα ίδια. Δυστυχώς δεν βρίσκονται σε εξέλιξη ΜΟΝΙΜΕΣ εργολαβίες (ή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού) για το πράσινο, την καθαριότητα, τον ηλεκτρισμό και την υδροδότηση του Πάρκου, που θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία του.

Πρόκειται πάλι για «μπαλώματα» που φοβόμαστε ότι θα έχουν την τύχη των προηγουμένων «μπαλωμάτων», δηλαδή να καταστραφούν μέσα σε λίγες ημέρες. Αλλά δεν θέλουμε να είμαστε αρνητικοί. Χαιρόμαστε που έστω και για λίγο θα απολαύσουμε μερικά φώτα στο Πεδίο του Άρεως, κάποια κουρεμένα παρτέρια και λίγη  καθαριότητα.

Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις οριστικές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις. Το Πεδίο του Άρεως είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αθήνας. Ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης, ένας χώρος που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει πηγή ζωής της πόλης μας.

Ζητάμε το αυτονόητο: να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε τον χώρο για βόλτες, αθλητισμό, αναψυχή. Να μπορούμε να τον χαιρόμαστε!

Όλοι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Άγαλμα της Αθήνας για να κάνουμε μία βόλτα στις διαδρομές του Πάρκου. 

Σημείωση: στο βίντεο φροντίσαμε να μη φαίνονται τα περισσότερα πρόσωπα εργατών που μας μιλάνε. Δεν θέλουμε να βρουν κάποιον μπελά από τους «Ηρακλείς του στέμματος» της Περιφέρειας…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...