175
Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη, Λιου Τζιεγί | REUTERS/Stephanie Keith

Κίνα: «Πολύ επικίνδυνη» η κλιμάκωση στη ρητορική Β. Κορέας-ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 23:43
Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη, Λιου Τζιεγί
|REUTERS/Stephanie Keith

Κίνα: «Πολύ επικίνδυνη» η κλιμάκωση στη ρητορική Β. Κορέας-ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 23:43

Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη, Λιου Τζιεγί, τόνισε στο πρακτορείο Reuters, έπειτα από τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών τη Δευτέρα, ότι η κλιμάκωση στη ρητορική μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ γίνεται πολύ επικίνδυνη, σημειώνοντας ότι η μόνη λύση είναι οι διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διαμηνύοντας ότι η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, ανάμεσα σε αυτά να καταρρίψει αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας.

Βέβαια, λίγο αργότερα οι ΗΠΑ τα μάζευαν άρον άρον – δείτε εδώ.

«Θέλουμε η κατάσταση να ηρεμήσει. Γίνεται πολύ επικίνδυνη και αυτό δεν συμφέρει κανέναν», επισήμανε ο Λιου στο Reuters. «Ελπίζουμε, πραγματικά, ότι (οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα) θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος στην κορεατική χερσόνησο…Η εναλλακτική είναι μια καταστροφή», πρόσθεσε.