214
Οι πρώτες εικόνες από τον χιονισμένο Ολυμπο | snowreport.gr

Χιόνισε στον Ολυμπο, χιονοθύελλα στο Καϊμακτσαλάν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:24
Οι πρώτες εικόνες από τον χιονισμένο Ολυμπο
|snowreport.gr

Χιόνισε στον Ολυμπο, χιονοθύελλα στο Καϊμακτσαλάν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:24

Πριν από μια εβδομάδα είχαμε καύσωνα, την Τρίτη ακόμα η ζέστη ήταν ανυπόφορη, οι μετεωρολόγοι μιλούσαν για πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τη νύχτα της Πέμπτης όμως, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Ολυμπο, ενώ το Καϊμακτσαλάν έζησε την πρώτη του χιονοθύελλα για τη σεζόν 2017-18.

Δεν τρελάθηκε ο καιρός, όπως θα σπεύσουν να πουν κάποιοι. Στη βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες ήταν εδώ και μέρες ήδη χαμηλές τις βραδινές και πρωινές ώρες, απλώς κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε ζέστη -καμία σχέση φυσικά με τα όσα αποπνυκτικά βίωναν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων. Και καθώς μπαίνουμε επισήμως στο φθινόπωρο ήρθε η ώρα στα ορεινά να ζήσουν καιρικά φαινόμενα-προπομπούς του χειμώνα που έρχεται.

Οπως φαίνεται από τα βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather Greece στο Facebook, στο Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 2.000 μέτρων χιόνισε για τα καλά το βράδυ της Πέμπτης. Τα βίντεο που είναι εντυπωσιακά με τις νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ σταδιακά έρχεται πραγματική χιονοθύελλα.

Βέβαια δεν είναι ότι τα χιόνια είχαν λείψει καιρό. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχε καταγραφεί χιονόπτωση στον Ολυμπο, όρος με υψόμετρο 2.918 μ.

Στο μεταξύ στη Θράκη σημειώθηκαν σφοδρές καταιγίδες και ο ουρανός στον Εβρο γέμισε αστραπές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...