470
Οι Reflection Towers στη Σιγκαπούρη, με μάρμαρα από την Παυλίδης Α.Ε. | Pinterest

Αυτή είναι η εξαγορά που αλλάζει τον χάρτη του λευκού μαρμάρου

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 18:41
Οι Reflection Towers στη Σιγκαπούρη, με μάρμαρα από την Παυλίδης Α.Ε.
|Pinterest

Αυτή είναι η εξαγορά που αλλάζει τον χάρτη του λευκού μαρμάρου

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 18:41

Η Παυλίδης Μάρμαρα, με έδρα τη Δράμα, θεωρείται από στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν, κορυφαία εταιρεία στο είδος της, με υγιέστατο ισολογισμό και δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Η Παυλίδης, ειδικά τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύει ανοδική πορεία και διαθέτει ισολογισμό που θα ζήλευαν πολλές εισηγμένες.

Η εταιρεία εξάγει το 95% της παραγωγής της και μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο (ο ουρανοξύστης στον αριθμό 280 της Park Avenue στη Νέα Υόρκη, ο ουρανοξύστης Lotus στην Ντόχα του Κατάρ και οι Reflection Towers στη Σιγκαπούρη) είναι «ντυμένα» με ελληνικά μάρμαρα από τη Δράμα.

Αντίστοιχα, το (ολόλευκο) μάρμαρο της MERMEREN, από την ΠΓΔΜ,  έχει «ντύσει» φημισμένα και εμβληματικά κτήρια όπως το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, κυβερνητικά κτήρια στο Αζερμπαϊτζάν, και δεκάδες άλλα σε Κίνα, Μέση Ανατολή, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ινδονησία.

Το 2017 αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.

Το εργοστάσιο της Παυλίδης στη Δράμα
Το εργοστάσιο της Παυλίδης στη Δράμα

Στις 5 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας STONE WORKS COOPERTIEF, η οποία κατέχει το 88,4% της MERMEREN στο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ με καταβολή 72,3 εκατ. ευρώ.

Δείτε δημιουργίες της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.

Πρόκειται για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αντικατοπτρίζει το όραμα της διοίκησης της και καθιστά πλέον την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, εδραιώνοντάς την ως leader του Λευκού Δολομιτικού Μαρμάρου.

Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη του λευκού μαρμάρου σε διεθνές επίπεδο και ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση των δύο εταιρειών. Η διαχείριση των δύο λευκών μαρμάρων ARISTON (από την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.) και SIVEC (από τη MERMEREN) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συνέργειες και αξίες με θετικές συνέπειες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.

Σύμφωνα με την διοίκησή της, για την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. προτεραιότητα έχει η συνέχιση υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού, βασισμένη τους πυλώνες συνεχών επενδύσεων, διεύρυνση των διαθέσιμων κοιτασμάτων, καθώς και στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο πυλώνα, η εταιρεία έχει αναπτύξει in house τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές-συνεργασίες ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα, στον τομέα της ενέργειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Δείτε το λατομείο της MERMEREN με τα μάρμαρα SIVEC

Η στρατηγική της ανάπτυξης μέσω της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν κατά την τρέχουσα χρήση κύκλο εργασιών της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28 % σε σχέση με το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...