Οι παίκτες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζουν - δεν ήταν και λίγα τα τρία γκολ που πέτυχαν | REUTERS/Costas Baltas
Επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2-3) αλλά έσωσε την αξιοπρέπειά του

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντουμπιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του - Στο 13' ο Ζέλσον έφυγε στην κόντρα διαμορφώνοντας το 0-2! Στο 43' ο Φερνάντες βγήκε μόνος του και πέτυχε το 0-3 – Ο Πάρντο έβαλε τα δύο γκολ για τον Ολυμπιακό
Protagon Team

Τι κι αν έκανε έναν χρόνο υπομονή, έμαθε από τα περσινά παθήματα του και πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» των προκριματικών;

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε το βράδυ της Τρίτης τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» και ήθελε το τρίποντο για να γιορτάσει την επιστροφή του στο Champions League, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας.

Η γιορτή, όμως, έγινε εφιάλτης, αφού η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε δεχόμενη τρία γκολ και μπόρεσε να αντιδράσει λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη της αναμέτρησης.

Ηταν το 2ο λεπτό όταν ο Ντουμπιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας και έδωσε το προβάδισμα στη Σπόρτινγκ. Αντίστοιχα, στο 13′ ο Ζέλσον έφυγε στην κόντρα διαμορφώνοντας το 0-2. Και στο 43′ ο Φερνάντες βγήκε μόνος του και πέτυχε το 0-3!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παρακολουθεί άναυδος την εξέλιξη του παιχνιδιού (REUTERS/Costas Baltas)

Λίγο πριν από την εκπνοή των καθυστερήσεων, ήρθαν τα δύο γκολ για τον Ολυμπιακό! Ωραία ατομική ενέργεια από τον Πάρντο και διαγώνιο σουτ για το 1-3. Λίγο αργότερα, πάλι ο Φελίπε Πάρντο -μπήκε αλλαγή στο 78′- στο 92′ μείωσε στο τελικό 2-3, με προβολή, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά.

Ευτυχώς, επειδή όλα μπορεί να παίξουν ρόλο στη συνέχεια – σε περίπτωση ισοβαθμίας…

Πάντως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προβληματιστεί και να βελτιωθεί, καθώς τα δύο επόμενα παιχνίδια του θα είναι τα πλέον δύσκολα τη φετινή σεζόν – με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, εκτός έδρας.