«Η χώρα αλλάζει σελίδα και αυτό φαίνεται καθαρά, το λένε οι δείκτες, η Μέρκελ, ο Μακρόν», δήλωσε περήφανος ο Χρήστος Σιμορέλης | facebook
Επικαιρότητα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει υπερφορολόγηση αλλά φταίνε οι άλλοι!

«Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι», μπορεί να λέει το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά κατά τον Χρήστο Σιμορέλη για την φοροκαταιγίδα στα κεφάλια των πολιτών φταίνε μόνο οι προηγούμενες κυβερνήσεις
Protagon Team

Tη μόνιμη επωδό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «για όλα και πάντα φταίνε οι προηγούμενοι» χρησιμοποίησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Σιμορέλης, για να δικαιολογήσει τη φοροκαταιγίδα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Σιμορέλης μάς είπε ότι για την υπερφορολόγηση δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά μην ξεχνάτε ότι η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθυνόμαστε εμείς … Η πολιτική ζωή δεν ξεκίνησε το 2015… δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν εδώ και 40 χρόνια, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», ήταν η χαρακτηριστική του φράση στην απέλπιδα προσπάθεια του να αποποιηθεί των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.

Ο κ. Σιμορέλης χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο λάθος» κάθε σύγκριση του επιπέδου των μισθών της Ελλάδας και του εξωτερικού, για να επαναλάβει το «αγαπημένο» του επιχείρημα: «Δεν ξέρετε ότι τα τελευταία 40 χρόνια κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έφεραν αυτή την καταστροφή στη χώρα μας;»

Η επιχειρηματολογία του κυβερνητικού βουλευτή είχε και ολίγη από ποδόσφαιρο: «Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα το είδατε», κόμπασε, «οι επενδυτές στηρίζουν την ελληνική οικονομία, έχουμε επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, η χώρα αλλάζει σελίδα και αυτό φαίνεται καθαρά, το λένε οι δείκτες, η Μέρκελ, ο Μακρόν».