168
Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του το Σάββατο, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των G20 στο Αμβούργο | REUTERS/Wolfgang Rattay

Για εφαρμογή «Plan B» για το Κυπριακό μιλάει ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 23:04
Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του το Σάββατο, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των G20 στο Αμβούργο
|REUTERS/Wolfgang Rattay

Για εφαρμογή «Plan B» για το Κυπριακό μιλάει ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2017, 23:04

Κλιμάκωση της κρίσης για το Κυπριακό, μετά και το «ναυάγιο» στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά της Ελβετίας, προκαλούν οι νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Οι δηλώσεις του τούρκου ηγέτη έγιναν μετά τη λήξη της συνόδου των G20 στο Αμβούργο.

Ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του παρουσίαζε το παρασκήνιο των συζητήσεων και τις υπαναχωρήσεις της τουρκικής αντιπροσωπείας από τις προφορικές υποσχέσεις που έδινε όταν ήρθε η στιγμή αυτές να αποτυπωθούν και εγγράφως, ο τούρκος πρόεδρος απείλησε αορίστως μεε ένα σχέδιο Β ή Γ για το Κυπριακό.

Μολονότι στις δηλώσεις του ξεκίνησε με τη φράση «θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα και το ίδιο περιμένουμε από όλες τις πλευρές», στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει:

«Όπως γνωρίζετε η Τουρκία είναι μια εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε και το σχέδιο Β ή το σχέδιο Γ».

Το μοναδικό στοιχείο που παρουσίασε ο Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ αλλά πρέπει να υπάρξουν νέες παράμετροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...