Αλλοτινές στιγμές χαράς για τον άσο της «Βασίλισσας» | YouTube
Επικαιρότητα

Ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για ψευδορκία

Η κροατική δικαιοσύνη θα κάνει έρευνα για τον Λούκα Μόντριτς, σχετικά με τη μετεγγραφή από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τότεναμ, το 2004, με βασική φιγούρα στους υπόπτους τον πανίσχυρο Ζντράβκο Μάμιτς
Protagon Team

Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας ακόμη παίκτης της Ρεάλ έχει σοβαρά μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη.

Ερευνα για ψευδορκία θα διεξάγει η κροατική δικαιοσύνη σε βάρος του Λούκα Μόντριτς, με αφορμή την κατάθεσή του για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Η εισαγγελία του Οσιγεκ, αν και δεν κατονομάζει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον «φωτογραφίζει» σε ανακοίνωσή της, όπου αναφέρονται η ηλικία του και λεπτομέρειες της καριέρας του.

Ο 31χρονος μέσος έδωσε στις 13 Ιουνίου κατάθεση αναφορικά με τη μετεγγραφή του από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τότεναμ, το 2004, μία από τις υποθέσεις που διερευνά η κροατική δικαιοσύνη με βασικό ύποπτο τον «ισχυρό άνδρα» της Ντιναμό, Ζντράβκο Μάμιτς.

Ο Μάμιτς κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και φοροδιαφυγή. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ο Μόντριτς, που είχε λαμβάνειν -βάσει συμφωνίας- το μισό του ποσού της μετεγγραφής, άλλαξε την αρχική κατάθεσή του. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το αποδίδει σε παρερμηνεία της ερώτησης που δέχτηκε κατά την κατάθεσή του, ωστόσο η εισαγγελική αρχή ερευνά την υπόθεση και ζητεί να κατηγορηθεί για ψευδορκία.

Ο κροάτης άσος της Ρεάλ, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών.