239
|

To Charlie Hebdo το τερματίζει: Εγκυος η Μπριζίτ αφού ο Μακρόν «θα κάνει θαύματα»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 14:40

To Charlie Hebdo το τερματίζει: Εγκυος η Μπριζίτ αφού ο Μακρόν «θα κάνει θαύματα»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 14:40

Σεξιστικό; Σίγουρα. Προκλητικό; Αναμφίβολα. Χυδαίο; Σαφώς. Αυτή άλλωστε είναι διαχρονικά η συνταγή του Charlie Hebdo, του σατιρικού γαλλικού περιοδικού που την Τετάρτη ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με στόχο την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Το ερώτημα είναι βέβαια αν το νέο εξώφυλο του Charlie Hebdo αν είναι και αστείο, που κι αυτό είναι -υποτίθεται- στοιχείο του ιστορικού περιοδικού. Και όχι αυτή τη φορά δεν είναι αστείο. Είναι εύκολο, χοντροκομμένο και φτηνό.

Στο φύλλο του σατιρικού περιοδικού που θα κυκλοφορήσει, εμφανίζονται στο εξώφυλλο ο Μανουέλ Μακρόν, ο οποίος πιάνει την κοιλιά της συζύγου του Μπριζίτ Τρονιέ που είναι έγκυος και σημειώνει «Θα κάνει θαύματα!».

353558-733250

Ο υπαινιγμός σαφής και τουλάχιστον σεξιστικός. Ως γνωστόν η Μπριζίτ Τρονιέ είναι 64 ετών, είναι δηλαδή 25 χρόνια μεγαλύτερη του νεοεκλεγέντος προέδρου, και με βάση τους νόμους της φύσης δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Αλλά ο Μακρόν υπόσχεται να κάνει θαύματα με τη Γαλλία άρα, κατά τους συντάκτες του Charli Hebdo μπορεί και να αφήσει έγκυο την Μπριζίτ.

Στην ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο facebook, πολλοί χρήστες αντέδρασαν με οργή. «Δεν είναι που η Μπριζίτ είναι μεγάλη, είναι ότι εσείς είστε μεγάλοι μαλάκες» έγραψε ένας. «Δεν την παρατάτε την Μπριζίτ; Δεν σας φτάνει ο Μακρόν;» σημείωσε ένας άλλος. Και ένας τρίτος κατηγόρησε το περιοδικό ότι έχει πέσει στα επίπεδα του σκατολογικού χιούμορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...