Η Ντέλια Βελκουλέσκου προσερχόμενη στο Χίλτον την Τρίτη 25 Μαϊου για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIMENEWS
Επικαιρότητα

ΥΠΟΙΚ: H κυβέρνηση πήρε τα σχέδια συμφωνίας με τους πιστωτές

Τα κείμενα της συμφωνίας ελήφθησαν από την ελληνική πλευρά. Αυτό επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων
Protagon Team

Στα χέρια της ελληνικής αντιπροσωπείας βρίσκονται τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών.

«Τα κείμενα τα πήραμε», δήλωσε ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, λίγο πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών, αναφερόμενος στο MOU και το MEFP, δηλαδή τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Κατά τον ίδιο παράγοντα, την Τετάρτη θα τεθεί από την Αθήνα το πλαίσιο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι την Τρίτη επί τάπητος θα έμπαιναν θέματα του τομέα Ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση για το θέμα της Ενέργειας θα μετείχαν, από ελληνικής πλευράς, οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.